Кучма підпише заяву Тулуба, але всю відповідальність за ПЕК тепер буде нести Ющенко

П'ятниця, 16 червня 2000, 13:00
Президент України Леонід Кучма готовий прийняти відставку міністра палива та енергетики Сергія Тулуба.

"Ситуація, що склалася в енергетичному блоці - це не робота, це - мука і результат відповідний. Головне - міністр, який відповідно до указу президента про адміністративну реформу має займати особливе місце в Україні, зведений до "хлопчика на побігушках" у деяких урядових діячів. Це недопустимо", заявив Л.Кучма в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

По-друге, продовжив президент, "нехай задумаються в уряді, передусім прем'єр-міністр, що йому тепер особисто доведеться за все відповідати, за енергетичну галузь, яка сьогодні знаєте, до якого стану доведена".

Аргументуючи свою думку, президент зазначив, що компанію "Енергоатом" "досі очолює виконувач обов'язків Володимир Бронников, керівник не призначений, хоч його кандидатура подана давно". Л.Кучма зазначив, що "Нафтогаз України" очолює також виконувач обов'язків Ігор Діденко.

Отже, президент вмив руки. Він ясно дав зрозуміти, що вся відповідальність за кадрові рішення покладаються на Ющенка. У будь-якому випадку тепер саме прем'єр буде відповідати за все. Це якраз те, що потрібно Кучмі. Насправді, ні для кого не є секретом, що рішення в країні приймає президент. Ніхто не повірить, що він став англійською королевою. Ця роль не для Кучми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування