Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія розриває зв'язки з державами СНД

Субота, 17 червня 2000, 14:40
Росія в односторонньому порядку виходить з Бішкекської угоди країн СНД про безвізові поїздки. "Простір, в якому зможуть вільно переміщатися росіяни, вужчає, немов "шагренева шкіра", пише з цього приводу кореспондент "Известий".

"Нам кажуть, це робиться для того, щоб боротися проти терористів. Але хіба зовнішня політика зводиться лише до боротьби проти зовнішніх загроз, хіба інтеграція країни у світовий цивілізаційний процес (не кажучи про інтерацію в межах колишнього СРСР) не є на сьогодні нашою головною метою?", - запитує російський журналіст.

Російська сторона вже попередила про свій намір сусідні держави, які колись були єдиною державою. Ці вимушені кроки ніяким чином не направлені на ослаблення співпраці між державами-учасниками СНД, заявляють росіяни.

Таке рішення було прийняте в зв'язку з тим, що "в умовах наростання незаконної міграції, організованої злочинності, контрабанди зброї і наркотиків стало очевидним, що закладені у документі положення не забезпечують належний рівень держав, які входять до неї".

Разом з тим, у заяві офіційного представника МЗС РФ з цього приводу зазначається, що "принципова позиція Росії полягає у тому, щоб в максимально можливій формі зберегти взаємний режим безвізових поїздок громадян, передусім на основі двосторонніх угод. Рішення з цього приводу будуть прийматися з урахуванням інтересів безпеки кожної держави, готовності до спільної протидії тим загрозам, які викликали необхідність перегляду режиму пересування громадян простором СНД", - йдеться у заяві.

Більшість учасників Угоди, йдеться у документі, прийшла до висновку про необхідність коректування механізмів взаємодії. Так, з цієї причини з неї вийшов Туркменістан. Про намір припинити свою участь в угоді сигналізують і деякі інші держави.

Нагадаємо, що нещодавно багато шуму зробила інформація про плани України і Росію ввести закордонні паспорти для поїздок між обома країнами. Правда, пізніше, офіційні особи двох країн завірили своїх громадян, що це рішення буде втілюватися не одномоментно і розтягнеться на роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:05
Президент Румунії готовий обговорити відправку системи Patriot в Україну
00:32
оновлюєтьсяРосіяни запустили по Україні безпілотники і б’ють "швидкісними цілями"
00:16
Україна пройшла до фіналу "Євробачення"-2024
23:53
відео, доповненоУ Луганську пролунало кілька вибухів та спалахнула нафтобаза
23:38
Новини економіки 7 травня: Кабмін продовжив відстрочку від мобілізації, тариф на електрику може зрости
23:35
ЗМІ: Нейтральні держави Європи попросили НАТО про тіснішу співпрацю через агресію Росії
23:09
фотоВід російських обстрілів на Донеччині загорівся ліс: палало близько 300 гектарів
22:51
відеоЗеленський: Готуємо документи, які точно стануть новинами в найближчі тижні
22:44
В Естонії на 9 травня заборонили пов’язані з агресією РФ публічні зібрання і символіку
22:18
Близько половини із запущених РФ північнокорейських ракет вибухнули в повітрі – Костін
Усі новини...
Реклама: