До дня "X" залишився один тиждень

Субота, 17 червня 2000, 17:45
До дня довиборів до Верховної Ради залишилось вісім днів. Нагадаю, що 25 червня до виборчих дільниць прийдуть виборці 10-ьох виборчих округів у різних регіонах України. На перший погляд, якщо подивитись з Києва, то ці довибори проходять досить мляво. Проте, якщо проглянути регіональну пресу, то ця виборча кампанія виглядає досить таки цікавою.

Найактивніші дії відбуваються у в/о №115 у Львові. Там вже заявив про свою відмову від участі у виборах кандидат від ПРП Андрій Садовий. Своє рішення він мотивував нагальною потребою у порозумінні національно-демократичних сил. Він звернувся до інших кандидатів у депутати слідувати його почину. У заяві з цього приводу не йдеться про те, на чию користь Садовий знімає свою кандидатуру.

Але, скоріш за все, зважаючи на існування блоку НРУ-ПРП-КУН, він відмовився від виборів на користь Тараса Чорновола. А представник Руху Костенка, голова товариства "Просвіта" Павло Мовчан агітує на користь Степана Хмари, незважаючи на те, що від УНР у Львові йде свій кандидат Руслан Секела. Степана Хмару Павло Мовчан називає "політично далекоглядним і передовсім принциповим політиком".

У в/о №99 у Кіровоградській області головна боротьба розгорнулася між екс-губернатором області Валерієм Кальченком та Олександром Біловолом (головою правління Державної акціонерної компанії "Ліки України"). Кальченко вибрав відкриту протидію Біловолу, який, за словами Кальченка, проводить потужний пресинг.

Також у Кіровоградській області розпочалися судові позови з боку обкому Соцпартії. Так в одному з населених пунктів, не дивлячись на договір про оренду, виселили штаб кандидата від СПУ Миколи Садового. Також соціалісти обурені випуском фальшивого номеру газети "Справедливість", метою якої є дискредитація лівих кандидатів. У газеті йшлося про те, що кандидати від Соціалістичної та Комуністичної партій нібито знімають свої кандидатури на користь ще одного кандидата.

У виборчому окрузі №36 у Дніпропетровській області скоро вже не залишиться конкурентів міністру економіки Сергію Тігіпку. На сьогодні вже три кандидати зняли свої кандидатури: Євген Шевченко (голова обласної організації Української республіканської партії), Олександр Удод (представник партії "Батьківщина") та Віктор Таратушка. Наразі у цьому окрузі залишились лише 9 кандидатів.

Сам же Сергій Тігіпко турбується за життя виборців свого округу. Днями він звернувся до них із закликом не купувати цукор за завищеними спекулятивними цінами. Варто зазначити, що через "солодку" проблему у Павлограді ледь не розпочалися бунти. Тігіпко заявив, що ситуація із цукром в Україні "ще раз переконала мене про необхідність роботи у Верховній Раді". Також він зміг надати оперативну допомогу Павлоградському заводу продтоварів і додав, що за два-три тижні ціна на цукор повернеться до 2,5 гривень за кілограм. Що ж, після таких дій, Сергій Тігіпко ще більше покращив свої шанси здобути перемогу у цьому окрузі.

Сенсація сталася у в/о №41 Донецької області. Тут свою кандидатуру зняв один з головних кандидатів на депутатську посаду, заступник міського голови Донецька, представник Партії регіонального відродження України Сергій Бешуля. Після цього найбільші шанси здобути перемогу у цьому окрузі зберігає екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

Ось така ситуація за тиждень до виборів. Його результати вже стануть відомі вночі 25 червня, а поки-що у кандидатів залишився найнапруженіший тиждень, останній тиждень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування