Шахтарі Донбассу встали на захист Тулуба і вимагають відставки уряду

Понеділок, 19 червня 2000, 19:45
Незалежна профспілка гірників Донбасу вимагає відставки уряду Ющенка. У спеціальній заяві, прийнятій на раді представників профспілки в понеділок, відповідальність за ситуацію в паливно-енергетичному комплексі покладається "особисто на прем'єр-міністра України Віктора Ющенка".

"Зробити таку заяву нас примусили цілеспрямовані і продумані дії уряду, особисто прем'єр-міністра В.Ющенко і віце-прем'єра Ю.Тимошенко, що скеровані на послідовне знищення вугільної промисловості і паливно-енергетичного комплексу України загалом. Заява про відставку міністра палива та енергетики С.Тулуба в зв'язку з неприйняттям нинішнього урядового курсу ще більш укріпили нас в цьому рішенні", - говориться в заяві.

Профспілка заявляє про підтримку С.Тулуба і готовність "виявити свою рішучість в дії". НПГ Донбасу вимагає також створення галузевого міністерства, "здатного, як і раніше, відстоювати на державному рівні інтереси шахтарів".

"Вистачить нам, шахтарям, просити в уряду те, чому вони покликані служити і на що присягали народу України", - цитує заяву "Інтерфакс-Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування