Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна знову виявляє педантичність у затвердженні рішень СНД

Середа, 21 червня 2000, 16:35
Українська делегація на самміті СНД у Москві дуже вибірково підійшла до документів, підписавши деякі з них з зауваженнями.

Прес-секретар Кучми Олександр Мартиненко повідомив, що Україна з зауваженнями підписала документ про створення антитерористичного центру держав СНД. Для України це рішення набере чинності за умови його ратифікації Верховною Радою. Українська сторона також зауважує, що цей документ діє, але за винятком положень, що допускають міжнародну правосуб'єктність антитерористичного центра.

Українська делегація погодилася з рішенням про затвердження керівником антитерористичного центру генерал-лейтенанта Бориса Мильникова - першого заступника керівника департаменту із захисту конституційного ладу і боротьбі з тероризмом ФСБ Російської Федерації.

Україна підписала також документ "Про положення про виконавчий комітет СНД" за винятком низки положень, що передбачають міжнародну правосуб'єктність СНД.

Українці прийняли до уваги інформацію про програму дій з розвитку СНД на період до 2005 року і схвалили рішення з цієї програми, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Зі слів Мартиненка, практично всі пропозиції України в процесі роботи над проектом програми дій з розвитку СНД були враховані. Зокрема, врахована пропозиція про те, що співпраця держав СНД буде здійснюватися на взаємовигідній основі з дотриманням їх національних інтересів і в форматі зацікавлених держав.

Із зауваженнями Україна підписала і програму держав-учасників СНД з боротьби з міжнародним тероризмом та іншими виявами екстремізму. Згідно з цими зауваженням, українська сторона буде брати участь тільки в тих заходах програми, які відповідають її державному законодавству.

Українська делегація також не брала участі в обговоренні та прийнятті документів, що стосуються колективних миротворчих сил в Таджикистані, а також положення про штаб з координації військової співпраці держав-учасників СНД, оскільки не є учасником угод з військової співпраці в межах Співдружності.

Наступний самміт СНД відбудеться наприкінці листопада - на початку грудня в Мінську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...