Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Нафтогазі" новий В.О. та новий скандал

Середа, 21 червня 2000, 17:20
Василь Розгонюк буде виконувати обов'язки голови правління Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це повідомив перший віце-прем'єр України Юрій Єхануров. Попередній в.о. голови правління Ігор Діденко звільнений "за невиконання доручення уряду" у зв'язку з конфліктом навколо АТ "Укрнафта".

За кілька годин до цього, пославшись на слова першого віце-прем'єра, його прес-секретар сказав, що підставою для звільнення стала відмова Діденка виконати доручення прем'єр-міністра України Віктора Ющенка, а також немотивоване відключення газу підприємствам, які за нього платили, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Василь Розгонюк до цього часу працював заступником голови правління "Нафтогаза". Він і буде представляти інтереси "НАК Нафтогаз України" на зборах акціонерів на АТ "Укрнафта".

"Представляти інтереси держави на зборах акціонерів АТ "Укрнафта" повинен Фонд держмайна України. Діденко мав підписати доручення на представлення інтересів акцій, якими володіє держава в статутному фонді АТ "Укрнафта", першому заступнику голови ФДМ Михайлу Чечетову. А вже уряд мав рекомендувати Чечетову, як голосувати на зборах акціонерів. Але Діденко не підписав доручення на Чечетова", - заявив перший віце-прем'єр. Єхануров також повідомив, що урядовою телеграмою поінформував акціонерів компанії "Укрнафта" Ігоря Діденко. Саме він, а не Чечетов прибув у середну вранці на збори акціонерів.

Пізніше "Інтерфакс-Україна" повідомив, що збори акціонерів АТ "Укрнафта" призупинені до з'ясування легітимністі участі у них екс-в.о. голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка. Це сталося після того, як на збори прибула віце-прем'єр Юлія Тимошенко.

Ігор Діденко був допущений на збори, оскільки до 11 ранку (початок проведення зборів) до мандатної комісії не надходило довіреності для участі у зборах Розгонка, і вона не була поінформована про кадрові зміни.

На зборах акціонерів АТ "Укрнафта", зокрема, планувалося ухвалити рішення про розмір прибутку, виплаченого як дивіденди акціонерам. Уряд наполягає на виплаті 50% прибутку як дивіденди акціонерам, а керівництво АТ "Укрнафта" вважає, що ця сума маэ бути меншою.

Крім цих кадрових перестановок, зазначив прес-секретар Юрія Єханурова, зміниться склад наглядової ради компанії. Як відомо минулого тижня про відставку заявив також міністр палива і енергетики України Сергій Тулуб. До останнього моменту оглядачі пророкували Ігореві Діденку крісло глави "Нафтогаза". І навіть сьогодні після заяви преса-секретаря Юрія Єханурова, прес-секретар Віктора Ющенка, що знаходиться в Москві сказала, що ця інформація передчасна. Ймовірно, в телефонній розмові між прем'єром і першим віце-прем'єром ця проблема була узгоджена, що дозволило Єханурову остаточно оголосити про рішення уряду. Оглядачі зазначають, що ця ситуація спровокує прийняття рішення про призначення нового (не в.о.) голови правління НАК "Нафтогаз України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...