Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коментар УП

Середа, 21 червня 2000, 18:35
До останнього дня оглядачі й спеціалісти в нафтогазовій галузі не прогнозували розвитку подій, за якого Ігоря Діденка з таким скандалом звільнять з посади. До останнього йшла мова про те, що саме він обійме цю посаду вже офіційно, без додатку в.о. Ймовірно, спровокувала подібну ситуацію відставка міністра палива та енергетики Сергія Тулуба, яка розцінюється, як однозначна (принаймні на цьому етапі) перемога віце-прем'єра Юлії Тимошенко. Існує вірогідність того, що Тимошенко могла спровокувати звільнення Діденка саме через те, що він мав найбільші шанси обійняти цю посаду. Як відомо, він у зв'язці з Тулубом виступав проти дій віце-прем'єра.

В той же час, така велика кількість посад не могла залишатись фактично вільною (міністр економіки, міністр палива та енергетики, голова "Нафтогаза України", голова "Енергоатома"). Нещодавно президент вже звертав увагу на те, що "Нафтогазом" такий довгий термін керує в.о. Не випадковим є також і те, що гучне звільнення Діденка відбулось в той час, коли Віктор Ющенко знаходився у Москві й, начебто, не мав особливого відношення до цих подій. З інформацією про Діденка першим виступив Юрій Єхануров, хоча пізніше "рука" Юлії Володимирівни проявилась, коли саме вона "прилетіла" на збори акціонерів "Укрнафти" і особисто повідомила про факт звільнення.

Кількість прогнозованих осіб, які можуть претендувати на крісло глави "Нафтогаза" після кумедної (трагічної?) історії з призначенням на цю посаду екс-прем'єра Валерія Пустовойтенка, дуже знизилась. Нагадаємо, як це сталося тоді: одного вечора ЗМІ повідомили про підписаний указ щодо призначення Пустовойтенка. Після того, як інформація потрапила до журналістів, за одну ніч розклад сил змінився. На ранок Леонід Кучма особисто спростував цю інформацію.

У той же час, завжди поінформоване "Зеркало недели" натякнуло в останньому номері на те, що сьогодні кандидатура Пустовойтенка знову "спливла". (Варто зазначити, що у суботньому номері газети, з якої навіть деякі депутати дізнаються про кулуарні чутки в українській політиці, жодна "хмарка" про відставку Діденка не пролетіла). Як відомо, на момент першого (невдалого) призначення Валерія Пустовойтенка він був найбільш жаданою кандидатурою для Юлії Тимошенко. Поінформовані люди зазначали, що вони уклали негласну ситуативну угоду про співпрацю. Але тоді позиції віце-прем'єра були набагато слабкішими. Може, зараз після "безболісної" перемоги над Тулубом вона могла відчути несподівану силу?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування