Адвокати Агафонова подали клопотання про зміну міри покарання для свого підзахисного

П'ятниця, 23 червня 2000, 17:17
Адвокати Агафонова вважають, що справа їх підзахисного носить "заказний, політичний" характер. Як повідомили "Вікна" СТБ, захисникам Агафонова вдалося зняти з нього ряд обвинувачень, зокрема, обвинувачення в крадіжці державних грошей в особливо великих розмірах.

"За час перебування Агафонова в СІЗО, обвинувачення його в крадіжці вже скорочені на дуже велику суму з декількома нулями. Ця справа абсолютно заказна. І тут питання не до Миколи Агафонову, його арешт це засіб тиску на нього", - визнав адвокат.

Сам Агафонов, який, як затверджує його дружина, недавно переніс дві важкі операції, знаходиться в дуже складних умовах. Його розмістили в тісну камеру СІЗО на Поділі, де вже сиділо шість чоловік. При цьому для Агафонова не знайшлося навіть ліжка. За час його перебування у камері, йому двічі викликали швидку.

У зв'язку з цим адвокати подали клопотання про негайне призначення судово-медичної експертизи і зміну міри покарання на підписку про невиїзд.

"Вікна" мають у своєму розпорядженні інформацію про те, що перед арештом у Генпрокуратурі з Агафоновим розмовляли біля 8 годин. Поки не відомо, що саме інкримінують Агафонову. Йому повинні пред'явити обвинувачення протягом трьох днів після затримання. Його адвокат Андрій Федір заявив, що підписав розписку про карну відповідальність за розголошення таємниці попереднього слідства і поки не може сказати, в чому саме звинувачують його підзахисного.

Тим часом, судячи з коментарів депутатів в інтерв'ю СТБ, ситуація з арештом Агафонова може змінитися. Василь Онопенко, заявив, що Верховна Рада має можливість "уточнити своє рішення". На його думку, слід би голосувати окремо з питань про арешт і початок слідчих дій проти Агафонова. "Є і інша можливість - 45 депутатам звернутися до Конституційного Суду, оскільки під час голосування деяких депутатів не було в залі", - додав Онопенко.

Голова регламентного комітету парламенту Віктор Омеліч повідомив про дві заяви, що поступили до його комітету. Перша від Агафонова про те, що при голосуванні використали картки відсутніх депутатів. Друга заява поступила від якогось депутата, "який проголосував випадково і просить вважати його голос "проти".

Навіть колишній секретар РНБО Володимир Горбулін вважає, що можна було обійтися і без арешту Агафонова. "Агафонов нікуди не мав намір бігти, і думаю, можна було знайти іншу міру покарання", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...