Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рабінович знає всю правду, тому досі живе за кордоном

П'ятниця, 23 червня 2000, 17:19
Відомий бізнесмен Вадим Рабінович черговий раз розраховує на прихильність президента України Леоніда Кучми. В інтерв'ю західним журналістам, яке частково виклала газета "Факти", Рабінович "клянеться у любові", дає декілька порад і навіть виступає у ролі його адвоката.

Добрі слова про Кучму

Рабінович засудив тих депутатів, які виїжджають за кордон, і, за його словами, "ганьблять країну, Президента, уряд". Рабінович, як і багато інших, в тому числі і сам арбітр нації, вважають, що, звинувачуючи керівництво країни у некомпетентності, політики "ганьблять "Україну. Помиляється пан Рабінович. Хто говорить, що Україна погана країна? Але кожен з нас може сказати, що народ України гідний кращої долі і розумніших лідерів.

Рабінович вважає, що "Кучма як Президент України виконав всі покладені на нього людьми обов'язки". За Кучми, сказав Рабінович, Україна не тільки де-факто, але і де-юре стала незалежною державою; президент проводить зважену політику, вміло балансує між Сходом і Заходом.

"Я вважаю, що навіть найстрашніший ворог Кучми не скаже, як кажуть про багатьох керівників колишніх пострадянських держав, що у нього є рахунки на Заході і що до нього можна зайти у кабінет і, якимсь чином віддячивши, вирішити проблему. Це неможливо. І це застава, на мій погляд, того, що все-таки в Україні є те раціональне зерно реформ, якого, можливо, немає в інших країнах пострадянського простору", - захищає Кучму Рабінович. Що ж, якщо ти не злодій, то геній?

"… У найважчих умовах Кучма не допустив економічного колапсу, політичної нестабільності, кровопролиття у країні. Це єдина країна колишнього Радянського Союзу, де кров, слава Богу, не лилася. Будь-яку країну візьміть: Росію, Вірменію, Грузію... У нас цього немає завдяки Кучмі. Так за одне це йому пам'ятник ставити можна. Чому ж треба кидати у його город камінь?". Без коментарів.

Рабінович, який розказав все позитивне, що знає про президента, пропонує дати Кучмі можливість "взяти повноту влади на себе - в тому числі і в економічній області". Ще одна рацпропозиція Рабіновича - ввести у керівництво більше молодих 40-45-літніх "працездатних, незабруднених" людей.

Як чесна людина, Рабінович не міг не згадати про помилки президента. І, оскільки говорив він все це закордонним журналістам, то тепер і його можна сміливо приписати до тих, "хто ганьбить" Україну.

"Так, у Кучми є помилка - це призначення Лазаренка. Але навряд чи хтось міг знати про наслідки, адже люди - не боги, вони не можуть все передбачувати... Подібні помилки бувають зі всіма. …Але при цьому будь-яка людина на місці Президента в той час, думаю, призначила б Лазаренка прем'єром", - звинуватив і одразу виправдав Кучму Рабінович. Саме він знає, що і в Сполучених Штатах, в Ізраїлі, "всюди буває таке, що прем'єри, міністри крадуть", але ніхто при цьому "не говорить про те, що за це необхідно нести колективну відповідальність".

Рабинович знає, у кого у Нацбанку "рыльце в пушку"

Такий діяч, як Лазаренко, стверджує Рабінович, існував "не в безповітряному просторі". "У той час у Нацбанку працював пан Бондар, який був першим заступником голови Нацбанку України. За вказівкою Павла Івановича він особисто розподіляв всі кредити. І багато з них проходило через кіпрські офшорні компанії, а далі сталося те, що сьогодні відомо всім".

Ймовірно, про всяк випадок Рабінович досить шанобливо згадав опального екс-прем'єра. "Лазаренко, напевно, один із найсильніщих господарників, які були у країні. Просто він вилаштував всі схеми під себе і підмінив собою інтереси країни. Його особисті інтереси стали вищими за інтереси держави. Він створив систему, в якій немає ні Кабміну, ні Нацбанку, ні МЗСу - є тільки він, його прямі розпорядження". Начебто нічого поганого... Ну, так склалося.

Але Рабінович "любитель правли" не може один ходити в запльованому фраку. Він знає інші приклади корупції в Україні, і мовчати про це не буде. Звичайно ж, він не міг не зачепити і свого давнього ворога - Олександра Мороза, який, за даними Рабіновича, кудись перенаправив кредит, що призначався Товариству сліпих. Рабінович сміливо "брикнув" Олександра Ткаченка, що вже давно лежить на лопатках, із його товариством "Земля і люди".

"Всі ці люди, говорить Рабінович, перебувають тепер в опозиції. У нас взагалі в Україні опозиція - це всі ті, хто на цей момент позбавлені можливості з ложкою підійти до державного корита". Хотілося б заперечити і нагадати, що згаданий Мороз завжди був в опозиції до нинішнього президента, навіть коли був, як висловився Рабінович, "біля корита".

Щось сам Рабінович не дуже багато говорить про тих, хто зараз добре відчуває себе саме біля цього корита. Може сам Рабінович "білий і пухнастий"? Нехай розповість, наприклад, як він свій перший мільйон заробив. Усім хочеться знати, як стати багатим, а при цьому не порушувати законів, не наближатись до "корита" і не вихваляти президента.

Слово про колишніх працівників КДБ

Не міг Рабінович не сказати "теплого слова" і про тих, хто його не пускає в Україну. "... У багатьох структурах, замішаних на корупції, працює маса людей з колишнього КДБ. Не сьогоднішнього СБУ, а чекістів з менталітетом НКВД. Сьогодні чомусь саме їх люблять і шанують на Заході, на відміну від тих, хто у радянські часи не слугував комуністам".

Рабінович звинуватив колишніх КДБ-шників у пособництві злочинцям. "Можливо, дійсно все-таки ті, відомі ще з радянських часів "компетентні органи", "вибілюють" тих, хто працює з ними, ділиться своїм незаконно здобутим шматком і, навпаки, скидають нескінченну, негативну інформацію на тих, хто не хоче з ними працювати і ніколи не буде?"


СПРАВКА УП

Вадим Рабінович громадянин Ізраїля, український підприємець, президент компанії "Rісо grоuр". До цього холдінгу входить більше двадцяти міжнародних компаній. 24 червня минулого року Служба безпеки України заборонила Рабіновичу в'їзд в Україну на 5 років у зв'язку з даними про його причетність "до діяльності, яка завдає значних збитків українській економіці " й в інтересах безпеки України.

Більше про Рабіновича

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування