Миколу Агафонова заарештовано

П'ятниця, 23 червня 2000, 17:22
Таким чином генеральна прокуратура оперативно скористалась можливістю, яку у четвер надала їй Верховна Рада, яка дала згоду на зняття з Агафонова депутатської недоторканності. Інформацію про арешт оприлюднив у сесійній залі парламенту віце-спікер Степан Гавриш, посилаючись на інформацію від Генеральної прокуратури. Заступник Генерального прокурора Микола Обіход підтвердив цю інформацію в інтерв'ю "Новому каналу".

Тим часом, ще не закінчено обговорення самого факту згоди Верховної Ради. За інформацією з кулуарів парламенту, практично з кожним народним обранцем проводилась попередня бесіда перед голосуванням. І вже після того, як на табло висвітилась цифра 229 - "за", деякі депутати говорили про докори совісті. Але, як відомо, сьогодні практично на кожного політика можна знайти важелі впливу.

Цікавість журналістів викликав факт голосування депутатської групи "Відродження регіонів", яка погодилась із запропонованим генпрокуратурою варіантом. "За" проголосував також лідер групи Олександр Волков. Цю ситуацію Волков, у притаманній йому манері, пояснив "Киевским ведомостям": "Випадок. Забігався... влітаю у залу, тисну на кнопки. Бах! З'ясовується, що проголосував за арешт"! Волков, виявляється, думав, що голосує за іншу постанову в, якій не давалося згоди на арешт Агафонова. І ще, за його словами, так само помилились 6 інших депутатів "Відродження регіонів". В той же час пан Волков не пояснив чому не запропонував переголосувати постанову, хоч і вважає Агафонова невинним.

В продовження цієї справи газета "Сегодня" повідомила про те, що у Дніпропетровській області розкрите злочинна група, яка складається з чиновників міністерства сільського господарства, управління сільського господарства і низки сільгосппідприємств області. Всі вони підозрюються в розкраданні бюджетних коштів.

Фактично всі учасники групи, пише газета, є родичами або мають службові зв'язки з екс-прем'єром України Павлом Лазаренком. Серед затриманих, зокрема, один з колишніх міністрів в уряді Лазаренка. Нагадаємо, що раніше управління з боротьби із організованою злочинністю заарештувало колишнього міністра сільського господарства Анатолія Хоришко, який підозрюється у розкраданні і привласненні 800 тис. грн. бюджетних коштів. Закінчуючи цю інформацію, можна сміливо дописати: далі буде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News