Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна зробить все, що від неї не залежить

Вівторок, 27 червня 2000, 19:59
Якщо ви зібралися у Чехію або Словаччину і серйозно стурбовані запровадженням візового режиму - не варто хвилюватись. Україна готова у будь-який час піти на серйозне полегшення візового режиму і повернутися до безвізового режиму в Чехії і Словаччині, заявив начальник консульського управління МЗС України Віктор Кірік, - передає "Інтерфакс-Україна". Варто нагадати, що не Україна ініціювала введення віз, і не відомо як вона буде полегшувати ситуацію, що від неї не залежить.

За офіційною версією "дружніх країн", вони закриваються від нас, оскільки "серйозно стурбовані кількістю нелегальних мігрантів". Український дипломат нагадав, що Київ висловлювався за співпрацю силовиків України, Чехії і Словаччини з посилення контролю за перетином кордону і використанням нелегальних мігрантів як дешевої робочої сили. Однак, за словами Кіріка, цього "не сталося". Тут варто нагадати, що, на думку фахівців, мігранти є тільки офіційною ширмою, а вся справа у величезному бажанні Чехії і Словаччині приєднається до Евросоюзу. Однак, начальник консульського управління спростовує думку про те, що Європейський Союз категорично наполягає на введенні візового режиму з країнами, що не вступають до ЄС.

У той час як українські дипломати роблять заспокійливі заяви, а "рупор влади" УТ-1 декілька днів тішить "місцевих жителів", консульські установи України у Чехії і у Словаччині почали видавати візи. Щодня консульські установи України в Словаччині видають 50-70 віз, а у Чехії цей показник вище і, за словами Кіріка, іноді видається до 200 віз на день. При цьому він зазначив, що "ентузіазму в Чехії і Словаччині у тих, хто отримує українські візи, не спостерігається".

На думку дипломата, внаслідок введення візового режиму фінансові втрати понесе "малий і середній бізнес, особливо у прикордонних регіонах України, Словаччині і Чехії". Він повідомив також, що для тих громадян, які до 28 червня приїхали до Чехії й Словаччини можуть протягом 30 днів повернутися до України без візи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...