Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітаємо! - UАнет випереджає Рунет?

Вівторок, 27 червня 2000, 20:05
6% мешканців України мають можливість користуватися послугами Інтернету. Такі суперсенсаційні дані розповсюдив "Інтерфакс-Україна", посилаючись на соцопитування, проведене соціологічною фірмою "GfK USM" у травні цього року. Вибірка опитуваних викликає деякі сумніви, оскільки не вказана якісна характеристика респондентів. Відомо тільки, що в опитуванні брали участь 1000 осіб від 15 до 59 років. Ми підрахували тут…і вийшло, що 3 млн. (!!!) осіб користуються Uанетом (якщо взяти за основу те, що в Україні живе 50 млн.).

У той же час, раніше журнал "Комп'ютерний огляд" опублікував опитування думок ведучих інетчиків України. Їх оцінки кількості щасливчиків, що мають доступ до чудо-мережі, значно відрізняються від даних наведеного на початку матеріалу соцопитування. Олексій Гончаров, арт-директор студії Smart Logic, один з авторів проекту Ping, називає цифру 100 тис. підключених до Інтернету комп'ютерів. "Підрахувати ж кількість користувачів практично неможливо. Оцінки коливаються в межах від 200 тис. до 1 млн. Скоріш за все, це необхідно пояснювати так: 1 млн. осіб чули, що таке Інтернет, а 200 тис. активно ним користуються", - зазначив Олексій Гончаров.

Руслан Дмітракович, керівник проекту "Українська банерна мережа", посилається на інформацію, отриману за допомогою банерної мережі, в якій беруть участь приблизно 1,5 тис. сайтів. "Періодично робляться вибірки на предмет того, з якої кількості IP-адрес показується реклама і якій кількості користувачів. За тиждень статистика така: кількість унікальних IP-адрес, якою показуються банери в Україні, - близько 150 тис. (разом з комбінаціями IP-адрес, коли користувач "ходить" в мережу через proxy-сервер), кількість користувачів, що ідентифікуються за "куками" (cookie) - біля 500 тис.", - повідомив Руслан Дмітракович.

Для порівняння ми спробували знайти цифри, що відображають кількість користувачів Рунета. У Москві Інтернетом користується 8,5% всього населення столиці, за віком старшого 10 років. Згідно з дослідженням компанії "Конкор" вся аудиторія Рунету оцінюється в 2 млн. 670 тис.

Не відомо, кого опитувала фірма "GfK USM", але якщо вірити цим дослідженням, то в Україні Інтернетом користується більше людей, ніж в Росії…

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: