Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львів забороняє "вульгарні іншомовні пісні"

Четвер, 29 червня 2000, 20:19
Львівська міська рада у четвер прийняла історичну ухвалу, прийнявши рішення обмежити звучання "вульгарних іншомовних пісень" у громадських місцях.

За власною інформацією УП, це дуже здивувало львівських журналістів, оскільки українською вульгарної пісні чомусь не забороняють. Це рішення діятиме трохи більше місяця, і 1-го серпня львівська влада збирається прийняти положення про відповідний мораторій щодо російських пісень.

На перший погляд дещо дивує таке незрозуміле відтермінування, здавалося б, настільки гарячої на сьогодні теми. Хоча, якщо добре призадуматися, стає зрозуміло, що львівським депутатам є над чим місяць голову ламати - рішення-бо злегка нелегітимне.

Та що там казати, рішення відверто не відповідає Конституції України. Чи може, достойні львівські обранці мають надію на зміни до Основного закону протягом місяця? Може ті, що найближчі - з імплементацією результатів референдуму? Може, львівське "панство" волевиявлялося на референдумі щодо "вульгарних іншомовних пісень", а не як вся інша Україна?

Є ще інша версія, найбільш реальна. Можливо, львівські юристи вхопляться за визначення "вульгарності" щодо власне цих пісень, і відповідним чином "підтягнуть" мораторій під законодавство щодо моралі, там де йдеться про визначення вульгарності, порнографії та іже з ними. Тоді все нормально буде - і львів'яни задоволені, і з законодавством ситуація в порядку.

Чи може львів'яни очікують пори відпусток, коли під літнім сонцем сонячних Криму та Болгарії народ заспокоїться, і національна "пара" вивітриться?

Як би там не було, але фактом залишається те, що це рішення вже неодноразово переносилося. Не дивно було б, якщо, перенісши процес прийняття ще разок-другий, міська влада дочекається того благодатного часу, коли Львів заспокоїться. І забуде.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування