Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ і УНА-УНСО єдині у своїх спростуваннях: "Манілов - бреше"!

Четвер, 29 червня 2000, 20:31
Інформація про участь українських націоналістів у терористичних акціях, що готують чеченські бойовики, не відповідає дійсності, - заявив у п'ятницю глава СБУ Леонід Деркач. Таким чином, він спростував заяву російського генерала Валерія Манілова.

"Я хотів би передати генералу, щоб він користувався перевіреними фактами", - цитує висловлювання Деркача "Інтерфакс Україна". "Своїми словами він образив Україну", - заявив глава СБУ і додав, що російський генерал має "вийти в ефір і сказати що він не правий". Глава спецслужби також спростував інформацію про те, що українські організації фінансують чеченських бойовиків.

Леонід Деркач підкреслив, що серед українських рухів немає організованих дій на підтримку чеченських бойовиків. "Що стосується окремих наших громадян, які можливо колись виїхали і там співробітничають з бандитами, то згідно з українським законодавством, той, хто служить в іноземних військових формуваннях - позбавляється українського громадянства", - додав він.

Про це ж заявив і глава центрального проводу УНА-УНСО Андрій Шкіль. "Ми - організація, яка дуже щільно займається Кавказом взагалі і Чечнею зокрема, і можемо сказати однозначно - є декілька чоловік, які вже є громадянами Чечні і українцями є тільки за походженням", - сказав він. "Але нової хвилі з України на цю війну не було", - підкреслив Шкіль. Таким чином, і глава СБУ і лідер УНА-УНСО фактично підтверджують факт присутності українців у Чечні, однак відгороджуються тим, що ці люди юридично вже не є українцями.

Що стосується причин, через які Манілов зробив свою сенсаційну заяву, Леонід Деркач підкреслив: "Це нагнітання ситуації військовими, які, на мій погляд, сьогодні не дуже успішно працюють на своїх посадах". Як ніколи з главою СБУ згодний і головний націоналіст України. За словами Андрія Шкіля, кожний, "хто програє, а Росія програє цю війну однозначно, шукає якісь причини для свого виправдання". Президент Росії Володимир Путін хоче показати, що Росія програє через "моджахедів всього світу, українських націоналістів й інших "істів", - вважає лідер УНА-УНСО. "Це просто виправдання власної поразки", - підкреслив він.

У четвер українські телеканали повідомили про те, що Міністерство іноземних справ України так само готує офіційну заяву у відповідь на слова генерала Манілова. Однак на даний момент зовнішньополітичне відомство країни традиційно запізнюється з реакцією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування