Литвин продовжує дихати Медведчуку в спину, а Юлія Тимошенко посунула Волкова

Вівторок, 11 липня 2000, 18:02
Рейтинг впливовості українських політиків знову приніс дивні результати. Якщо на вершині Олімпу позиції незмінні, то в нижчих позиціях панує постійний рух.

На перших місцях рейтингу - незмінні президент України Леонід Кучма та прем'єр-міністр Віктор Ющенко, які останнім часом до верхівки рейтингу вперто нікого не підпускають. За ними вже другий місяць поспіль йдуть перший віце-спікер парламенту Віктор Медведчук і глава адміністрації президента Володимир Литвин. Рейтинг останнього, до речі, лише з минулого місяця закріпився власне на цій позиції.

З 5-ої позиції рейтингу починаються різноманітні зрушення. З 7-го на 5-те місце цього місяця піднявся рейтинг впливовості віце-прем'єра Юлії Тимошенко. Саме вона посунула з цього почесного місця на сходинку вниз свого непримиренного доброзичливця, лідера депутатської групи "Відродження регіонів" Олександра Волкова. Рейтинг іншого відомого депутата Григорія Суркіса піднявся на одну позицію з минулого місяця, і тепер займає 7 місце.

Позиція міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, після недовгого посилення минулого місяця, з'їхала на 2 сходинки донизу, і тепер займає 8-ме місце. На 9-ому впевнено залишається голова Верховної Ради Іван Плющ. Продовжує шаленими темпами зростати рейтинг секретаря Ради національної безпеки та оборони Євгена Марчука. Він замикає першу десятку найбільш впливових політиків місяця, раптово вискочивши з почесного 14 місця ( у травні він займав 44 місце), і посунувши донизу Віктора Пінчука.

Цей рейтинг впливовості українських політиків щомісяця складає Київський центр політичних досліджень і конфліктології за результатами опитування 50-ти експертів. Експертам пропонується за 10-бальною шкалою оцінити вплив кожного з 90 українських політиків на економічну та політичну ситуацію в країні цього місяця.

Коментуючи результати опитування для агентства Інтерфакс-Україна, директор центру Михайло Погребинський звернув увагу на істотну чисельну перевагу представників виконавчої влади у верхній половині списку - їх майже вдвічі більше, ніж представників законодавчої гілки влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...