Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юлія Тимошенко стверджує, що криза в ПЕКу завершилася і не повториться знову

Середа, 12 липня 2000, 18:10
Скандальновідомий віце-прем'єр Юлія Тимошенко звітувала в середу перед країною про успіхи уряду у покращенні ситуації в ПЕКу.

"Криза в ПЕК зупинена", - повідомила Юлія Тимошенко, - "криза не може розпочатися знову". "Три дні тому частота у електромережі досягла 50 Гц," - заявила віце-прем'єр. Вона нагадала, що до останнього частота коливалася на рівні 49, 2 Гц, за рахунок чого енергосистема знаходилася на межі розвалу. За словами Тимошенко, це свідчить про те, що автоматичних вимкнень енергії більше не буде.

Як відомо у п'ятницю уряд звітуватиме перед парламентом, а за кілька днів на своєму засіданні перед президентом. Віктор Ющенко вже провів прес-конференцію для журналістів, фактично зробивши репетицію своєї доповіді. Тимошенко також розповідала про шалені успіхи, яких Кабмін досяг у ПЕК. Схеми та таблиці, що проектувалися на великий екран мали справити серйозне враження. Юлія Володимирівна свідчила, що атомні станції забезпечені паливом і працюють згідно з планом. За її словами, заборгованість перед працівниками атомних електростанцій повністю погашена. Більше того, Юлія Тимошенко заявила, що "повністю припинено розкрадання російського газу" .

Щодо проблем несплат на енергоринку, то ситуація кардинально змінилася і тут. За інформацією Тимошенко, грошові розрахунки обленерго з енергоринком зросли з 13, 2 % у січні до 43, 5% у червні. Коментуючи ж діяльність колишнього глави НАК "Нафтогаз Україна" Ігора Бакая, якого вдячні житомирці обрали депутатом, Тимошенко заявила: "Я була б задоволена, якби ця людина не мала би впливу на ПЕК".

Можна було б довго розказувати про ПЕК, але головним питанням тут залишаються кадрові призначення. Говорячи про майбутні зміни в уряді, Тимошенко заявила, що "один-два дні максимум потрібно для того, щоб президент дав відповідь на ті пропозиції щодо кадрових призначень в уряді, які передав йому Кабмін". За словами віце-прем'єра, запропоновані кандидатури її повністю влаштовують. Вона ще раз наголосила на тому, що готова обійняти одразу дві посади - міністра ПЕК та віце-прем'єра, мотивуючи це тим, що останні півроку фактично виконувала обов'язки і міністра ПЕК. В той же час, відповідаючи на запитання УП, Тимошенко сказала, що таку пропозицію вона президентові не передавала.

Загалом, коли розмова торкнулася майбутніх призначеннь, настрій Тимошенко не погіршився, і навіть провокаційні запитання журналістів про те, що саме вона буде робити після звільнення, викликали у віце-прем'єра тільки посмішку. Цікаво, що саме у середу в журналістських колах з'явилась "залізна" інформація: "Ющенко "здав" Тимошенко і її звільнять"! Якщо подібні чутки можна перевіряти, дивлячись на настрій і поведінку "об'єкту звільнення", то Тимошенко ніхто не звільняє - вона мала чудовий настрій, що останні шість місяців трапляється не часто.

Посмішка не зникла з обличчя Тимошенко, коли вона відповідала на питання про майбутнє голосування, але голос і слова віце-прем'єра були серйозними. Глава партії зазначила, що фракція "Батьківщина" ще не визначилася зі своїм рішенням щодо голосування з президентського законопроекту про імплементацію результатів референдуму. Тимошенко не проминула зазначити, що рішення про голосування фракції дається нелегко і з'явиться тільки у четвер о 9 годині. Коментуючи на прохання журналістів версію про те, що у разі позитивного голосування уряд Ющенка президенту не буде потрібен, Юлія Тимошенко заявила, що "якщо влада хоче навести порядок, то в уряді зміни не потрібні", а якщо ж прагне повернутися до тієї ситуації, яка була на початку року, тоді нехай змінює.

Як стверджують аналітики, заявами про невизначену позицію "Батьківщини" Юлія Тимошенко торгується: мовляв, ви мені підсобите з кадровими змінами в уряді, а я вам зроблю 35 голосів фракції "за" законопроект. І жодних скандалів.

Тимошенко відкинула припущення журналістів про те, що "Батьківщина" має намір блокуватися з Соцпартією Олександра Мороза. "Батьківщина" - це монопартія, вона ні з ким блокуватися не буде. Буде сама іти на вибори", - зазначила Юлія Тимошенко

А повідомлення про те, що правоохоронні органи ретельно вивчають касету з записом скандального "Епіцентру" з Григорієм Суркісом, на думку Юлії Тимошенко, просто "інформаційна провокація". Загалом вона була толерантною у відношенні до журналістів тих ЗМІ, що активно її критикують. "Цікаво, що ще поганого можуть написати "Київські відомості", - жартома запитала Юлія Тимошенко. Вона до цього звикла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...