Ура! Є міністр палива і енергетики. Коментарі

П'ятниця, 14 липня 2000, 18:35
У четвер після довгого очікування відбулося призначення на посаду міністра палива та енергетики, який пообіцяв зі всіма, в тому числі і з Юлією Тимошенко, "жити дружно". У п'ятницю може вирішитися доля ще одного міністерського портфеля.

"Від засідання Ради регіонів у п'ятницю можна чекати кадрових рішень", - непрозоро натякнув кореспонденту УП лідер фракції СДПУ(о) Олександр Зінченко. Перший віце-прем'єр Юрій Ехануров, який, за деякими кулуарними чутками, може зайняти крісло економічного міністра, у відповідь на питання про майбутні кадрові призначення тільки посміхнувся і попросив набратися терпіння, дочекавшись результатів все того ж засідання Ради регіонів при президентові.

Саме засідання розпочинається о 15 годині в п'ятницю, і, як правило, триває більше 2-3-ох годин. Так що до вечора у п'ятницю, можливо, все буде відомо.

Але в п'ятницю кореспондент УП переважно цікавився думкою деяких політиків про призначення, що вже відбулося - про особу Сергія Єрмілова, нового міністра палива та енергетики. Крім того, УП поцікавилася їх думкою про різку заяву ряду губернаторів про критичний стан справ в енергетиці.

"Це може бути дуже вдалий вибір з позиції прем'єр-міністра,"- заявив журналістам постійний представник Президента в парламенті Роман Безсмертний , коментуючи призначення міністра ПЕК. За його словами, "це - людина, дуже близька до прем'єр-міністра".

У той же час, він не підтвердив, але й не спростував чутки про те, що новий міністр ПЕКу Сергій Єрмілов близький до віце-прем'єра з питань палива та енергетики Юлії Тимошенко.

Коментуючи заяву губернаторів з приводу ситуації в ПЕК, Роман Безсмертний дуже емоційно заявив: "Таких заяв не повинно бути в принципі. Надто рано губернатори стали політиками, і почали займатися тією сферою, за втручання в яку їх треба бити по руках. Це не справа губернаторів - займатися проблемами великої політики. Вони або працюють в системі влади, або їх треба знімати з посади. Я розумію тих, хто зініціював цю заяву, але не розумію ряд людей, які підписалися під нею. Це схоже на ситуацію, коли мічман на кораблі починає виступати проти капітана".

Віце-прем'єр міністр Юрій Єхануров з приводу цієї заяви повідомив, що не бачив її тексту, але, кажучи про постійну критику на адресу уряду, він, зокрема, зазначив: "Зараз багато з'явилося людей, які хочуть маніпулювати цифрами. Є реалії життя. Заборгованість із пенсій на 405 млн. гривень скоротили, і щомісяця буде скорочення заборгованості. Це - реалії, а все інше - то розмови".

Сам новопризначений міністр ПЕКу на прохання кореспондента УП прокоментувати заяву губернаторів, відповів, що досі не бачив тексту. В той же час він зазначив: "В енергозабезпеченні губернатори також несуть відповідальність і відіграють суттєву роль". Єрмілов був дуже здивований, коли дізнався від журналістів, що заяву підписали всі губернатори, оскільки, за його словами, "є області, які розраховуються за енергію. Там вона повинна бути." Міністр ПЕКу також додав, що "не можна всіх губернаторів ставити в одну лінію."

Єрмілов відмовився прогнозувати майбутні призначення в міністерстві палива та енергетики, а також "Нафтогазі України" та "Енергоатомі". Юрій Єхануров, відповідаючи на запитання кореспондента УП, дав зрозуміти, що пропозиції досі не передані президенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...