Україна обезголовлена

Понеділок, 17 липня 2000, 18:44
Втомившись від невідкладних справ, у відпустку пішли не тільки депутати, але і глава держави і парламенту.

У неділю про це журналістам повідомив сам Кучма, повідомивши, що свою відпустку він проведе в Криму. Крім того, президент має намір обов'язково поїхати у рідне село Чайкіно, що в Чернігівській області.

Для президента така відвертість є дуже дивною. Раніше про відпустку президента говорили тільки пошепки, а про від'їзд глави держави на курорт повідомлялося лише за деякий час. При цьому традиційно ніхто не дає зрозуміти, коли саме відпустка президента завершиться.

Початок відпустки Кучми супроводжується традиційними у такому випадку заявами Володимира Литвина і Олександра Мартиненка про те, що це буде не зовсім відпустка, що президент має намір вершити державні справи і лежачи на дачі, про те, що жодна подія в країні не проходить без участі гаранта Конституції.

І цього разу, за словами "сторони, що приймає" - голови Ради міністрів автономії Сергія Куніцина, під час відпустки глава держави планує взяти участь у ряді "серйозних" заходів на півострові. Розклад президента на відпочинку дозволяє приблизно окреслити тимчасові рамки його відпочинку.

Так, орієнтовно на 15 серпня запланована зустріч президентів Вірменії і Азербайджану за участі глави української держави, на якому буде обговорюватися карабахська проблема. Крім того, на 18-19 серпня заплановане проведення самміту глав держав СНД у Криму. Можливо, президент візьме участь у роботі другого засідання Ради представників кримськотатарського народу при президентові України.

За словами кримського прем'єра, передає Інтерфакс-Україна, у Кучми в Криму буде ще низка міждержавних і ділових зустрічей, хоча, зазначив Куніцин, перебування президента України на півострові цього року "не буде таким насиченим, як минулого".

До речі, разом з Кучмою у Крим відправився голова Верховної Ради Іван Плющ. Як правило, президент і глава парламенту відпочивають на півострові на різних дачах.

Отже, країна залишилася обезголовленою. На господарстві - один прем'єр. Він не потребує відпочинку. Вся відповідальність за ситуацію у країні тепер повною мірою лежить на Ющенку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування