Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міліція впритул наблизилася до вбивць Гетьмана

Вівторок, 18 липня 2000, 18:58
Група "Топ-Сервіс" може бути причетна до вбивства голови біржового комітету Української міжбанківської валютної біржі, близького соратника Віктора Ющенка, Вадима Гетьмана.

Як повідомив журналістам міністр внутрішніх справ України Юрій Кравченко, правоохоронні органи зараз встановлюють причетність цієї організації до вбивства.

"Вилучено комп'ютерний файл, який дає нам підстави робити припущення, що угрупування, яке затримане у фірмі "Топ-Сервіс", мало відношення до цієї справи. У цей час триває обробка даних, які підтвердять або спростують цю інформацію", - передає слова Кравченка агентство Інтерфакс-Україна.

Міністр одразу попередив журналістів і громадськість, що "зробити це складно, оскільки група замішана у багатьох злочинах".

Журналісти припускають, що, згадуючи про фірму "Топ-сервіс", міністр мав на увазі ТОВ "Топ-Сервіс-Схід", керівник якого Ігор Шагін заарештований за обвинуваченням у замовленні восьми замахів на життя державних службовців.

Ця компанія займалася оптовим постачанням продуктів харчування і, як стверджує народний депутат Володимир Фіалковський, не має нічого спільного з очолюваною ним фірмою "Топ-Сервіс".

У ході розслідування карної справи було заарештовано 14 чоловік, серед яких - 3 посередника, 6 кілерів, постачальник зброї. Кілери у своїх показах наголошують на тому, що замовником замахів був І.Шагін. У числі тих, кого "замовив" Шагін називаються імена зіввідділом податкової адміністрації Жовтневого району Києва Тамари Коліушко, голови райдержадміністрації цього ж району Миколи Підмогильного.

Гетьман, який вважався найближчим другом Віктора Ющенка і дуже впливовим бізнесменом, був застрелений у ліфті свого будинку 22 квітня 1998 року. Всі ці довгі два роки міліція розказує про те, що поступово наближається до замовників фінансиста, але вбивця досі не знайдений.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування