Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зустріч прем'єрів затягнулась

Середа, 19 липня 2000, 19:04
Переговори прем'єр-міністрів України і Росії Віктора Ющенка і Михайла Касьянова у Москві в урядовій резиденції РФ "Волинськоє" затяглися на 2 години понад запланованого часу. Сторони обговорюють головну проблему - українські борги за газ.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, переговори, які почалися відразу після прибуття В.Ющенка до Москви, тривають як у форматі "один на один", так і у вузькому колі. У переговорах беруть також участь віце-прем'єри України і Росії Юлія Тимошенко і Віктор Христенко.

За словами прес-секретаря українського прем'єра Наталі Зарудної, хід переговорів "дозволяє сподіватися, що прогресу у вирішенні проблеми боргів "буде досягнуто". Вона додала, що проведення будь-яких переговорів на такому рівні сприяє вирішенню подібних проблем.

Паралельно відбуваються переговори урядових делегацій, де обговорюються торгово-економічні відносини двох країн, зокрема, питання дотримання режиму вільної торгівлі, врегулювання низки питань, пов'язаних з перебуванням Чорноморського флоту Росії в Україні, а також "нульовий варіант" розділу боргів і активів колишнього СРСР.

Окрім того, як і писали російський ЗМІ, обговорюються питання постачання нафти в Україну, пов'язані з введенням експортного мита на постачання російської нафти, а також мовна проблема в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування