Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зранку гроші, ввечері стільці…

Середа, 19 липня 2000, 19:05
"Якщо буде вирішене питання оплати за газ, то у нас не буде потреби робити додаткові капіталовкладення у нові трубопроводи", - таку несподівану обіцянку дав глава російського уряду Михайло Касьянов після зустрічі зі своїм українським колегою Віктором Ющенком.

"Ми замислимося у Росії і, можливо, зробимо деякі корективи у частині створення нових трубопровідних систем", - додав він, і таким чином дав зрозуміти, що Росія "не клянеться, але постарається" зробити все для стратегічного партнера.

Як відомо, українська сторона стурбована планами Росії побудувати новий трубопровід у Західну Європу в обхід України. Ця тема, безумовно, стала однією з основних для української делегації на переговорах у Москві.

Єдиний баланс - панацея

За підсумками зустрічі Росія і Україна заявили про намір сформувати єдиний паливно-енергетичний баланс двох країн. Як пояснив Касьянов, спільний паливно-енергетичний баланс Росії і України визначить потребу двох країн у газі, нафті і електроенергії. Він також дозволить регламентувати проблему оплати Україною постачання російських енергоносіїв, передає Інтерфакс.

Україна запропонувала нову схему оплати за газ

Як і передбачалося, питання постачання і оплати російського газу було одним з головних і обговорювалося прем'єрами двох країн протягом 4 годин. Сторони обмінялися пропозиціями про нову модель оплати і постачання газу, нові ідеї прем'єрів буде розвивати, починаючи з наступного тижня, спеціальна спільна робоча група. Нова схема оплати буде введена з четвертого кварталу цього року.

"Ми більше не будемо красти газ…"

Ющенко завірив тих, що зібралися, що факти несанкціонованого відбору російського газу з газопроводів, що мали місце донедавна, були викликані серйозною втратою контролю держави над цією сферою.

За словами українського прем'єра, Україна не хоче бути неплатоспроможною країною. Для цього необхідна розробка спільного паливного балансу, який "міг би почати діяти з другої половини поточного року і принаймні до кінця зими". Тільки створення спільного паливно-енергетичного балансу, на думку В.Ющенка, дозволить "вирішити проблему оплати Україною російських енергоносіїв".

Росія погодилася реструктуризовати український борг

Касьянов заявив, що російська сторона підтвердила намір реструктуризовати борги України, але це стане одним з елементів комплексного розв'язання всієї проблеми.

При цьому, Касьянов дав зрозуміти, що багато питань, які обговорювали прем'єри, знаходяться у веденні глав держави. "Ми виходимо на непрості рішення, які можуть виходити за межі повноважень урядів", - сказав Касьянов.

Росіяни будуть уважно стежити за російською мовою в Україні

Під час переговорів прем'єрів Росії і України Михайло Касьянов висловив стурбованість положенням російської мови на території України.

За словами Касьянова, російські власті володіють інформацією про те, що у школах України згортається навчання російській мові. Однак, за словами М.Касьянова, Ющенко під час переговорів не погодився з такою думкою росіян.

Касьянов пообіцяв, що російський уряд перевірить інформацію, що є. І якщо вона не підтвердиться у тих обсягах, про які зараз говорять, то питання може бути вирішене в рамках вже існуючого підкомітету російсько-української міжурядової комісії, пообіцяв російський прем'єр.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: підозрюваним допомагали тікати двоє військових
10:58
фотоЗа хабарі робили довідки про інвалідність: ДБР викрило групу медиків на Львівщині
10:52
Сольський досі міністр і після виходу на волю зможе повернутися до роботи - адвокат
10:40
"Укрзалізниця" відновила регулярний рух поїздів на Харківщині
10:30
У Харкові двоє ремонтників коригували атаки РФ по позиціях мисливців за "Шахедами"
10:29
Виросли на війні: скільки PepsiCo, Phillip Morris та інші заробили в Росії у 2023
10:25
Anglo American відхилила пропозицію з поглинання від гірничодобувного гіганта BHP як значно недооцінену
Усі новини...