Альтернативні комуністи готові співпрацювати хоч із самим сатаною заради побудови парламентської республіки в Україні

Середа, 19 липня 2000, 19:08
Сенсаційну заяву в інтерв'ю Інтерфакс-Україна зробив лідер щойноствореної Комуністичної партії України (оновленої) Михайло Савенко. Ця партія має намір створити до майбутніх парламентських виборів у 2002 році блок, до якого увійдуть політичні сили, що розділяють ідею створення в Україні парламентської республіки.

Цікаво у зв'язку з цим, як "альтернативні" комуністи мають намір зберігати лояльність до влади, проголошену ними на з'їзді?

За словами нічим не примітного раніше лідера, до такого союзу можуть увійти партії демократичної спрямованості як лівої, так і правої частини політичного спектру, включаючи українське козацтво, партії центристського типу, в тому числі християнські, які "прагнуть створення в Україні парламентської республіки і держави народовладдя". Такого ще не було - компартія, нехай навіть і оновлена, стає об'єднувачем широкого спектру сил? Шановний пан Савенко, ймовірно або взагалі вирішив відмовитися від ідеології КПУ, або у нього, як любить говорити одна людина, "шарики за ролики зовсім зайшли".

Лідер КПУ(о) ( ну чим не СДПУ(о)?) уточнив, що ідея створення нової партії виходила і "з боку деяких народних депутатів, і з боку Компартії", оскільки в лівому русі все більше і більше проявляється "вождізм", який призводить до постійної поразки лівих сил на виборах. "Ця партія створена для того, щоб уникнути "вождізму у лівому русі", - заявив Савенко, якого важко докорити у наявності більш-менш яскраво вираженої харизми або прагненні до цього "вождізму".

Савенко не залишив без коментарів висловлення лідера "справжньої" Компартії Петра Симоненка про нього і його "альтернативну" КПУ. "Симоненко розказував те ж саме народу України, коли виникла ПСПУ", - відповів він обвинуваченням на обвинувачення у розколі комуністів і заявив, що лівий рух "розвалюють самі комуністи" (ймовірно, у цьому випадку він мав на увазі сам себе).

"Вони "прихватизирували" назва КПУ, і такої партії в Україні не існує - є тільки лідер, вождь Симоненко. Це партія лідера, вождя Симоненка", - заявив М.Савенко, вдало "прихватизирувавший" назву КПУ(о).

Савенко стверджує, що у його партії вже близько 2,5 тисяч членів, у 19 регіонах створені місцеві організації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News