Росія намагається розіграти антиросійську карту у Львові, стверджують власті міста

Середа, 19 липня 2000, 19:09
Посла Росії в Україні Івана Абоїмова звинувачують у "фальсифікації і умисній провокації". Львівська обласна адміністрація не змогла перенести обвинувачень посла на свою адресу і висловила свою позицію у заяві прес-служби.

"У Львові не зафіксовано жодного звертання представників російської меншини до органів влади із конкретними прикладами так званих "утисків". Натомість, деякі російські та проросійські засоби масової інформації регулярно подають спотворену і вигідну їм інформацію, маніпулюючи таким чином свідомістю аудиторії. Найчастіше ці прийоми демонструє ГРТ, яке у сюжетах про Львів використовує архівні зйомки кількарічної давності, які взагалі не торкаються питання національних меншин.

Зрозуміло, що існують певні сили, яким вигідно нагнітати ситуацію. Адже вони - відверті противники зближення і конструктивного партнерства Росії та України. І те, що подібні заяви робляться саме напередодні стратегічно важливого візиту прем'єр-міністра України Віктора Ющенка до Росію, ще раз це підтверджує", - йдеться у заяві прес-служби.

Наводяться такі доводи, що "ми живемо у власній державі, на своїй, українській землі, тому, зрозуміло, розмовлятимемо своєю рідною мовою". "Галичина завжди була форпостом і національного духу і цивілізованої демократії. Тож і державну мову, і національну культуру тут захищають виключно правовим шляхом", - переконує Львівська обладміністрація.

Автори документу також вважають, що рішення "Про стан функціонування української мови на території Львівської області" передбачає тільки протекціоністські заходи у відношенні до української мови і "не містить ніяких обмежень стосовно прав громадян України неукраїнського походження".

"Заборонити ж спілкування в побуті будь-якими іншими мовами, так само, як і переслідувати за це, ніхто не має права, і не робить. Навіщо ж нагнітати конфлікт, якого не існує?", - завершує прес-служба.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...