Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна розбирається з іноземними боржниками за електроенергію

Четвер, 20 липня 2000, 19:02
П'ятий день всі без виключення частини Чорноморського флоту Росії і його лікувальні заклади, розташовані у Феодосії, відключені від постачання електроенергії.

В прес-службі чорноморського флоту Росії УП підтвердили цю інформацію і повідомили, що "питання розв'язання ситуації, що склалася, буде вирішуватись на рівні урядів двох країн". "Ми поінформували своє керівництво і будемо чекати на вирішення проблеми", - сказали у прес-службі. До речі, 18 липня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою заборгованість ЧФ Россії буде погашено за рахунок взаємозаліків. Відповідальність за її виконання, нагадує Інтерфакс-Україна, покладена на віце-прем'єра Юлію Тимошенко.

Як зазначається у повідомленні прес-служби ЧФ РФ, така ситуація склалася, незважаючи на "проведення часткового взаємозаліку з боргів у відповідності до доручень президентів Росії та України". Контр-адмірал ЧФ Юрій Костирко заявив, що підрозділи флоту у Феодосії "знову поставлені на межу виживання". А командувач ЧФ адмірал Володимир Комоєдов доручив керівникам флотських служб вжити всіх необхідних заходів для поновлення енергопостачання.

Практично всі російські ЗМІ та інформагентства розповсюдили цю інформацію, і хоча напряму не обвинувачують Україну, тональність цих повідомлень має викликати обурення свавіллям української місцевої влади. Телеканал НТВ передає, що "ситуація на російських кораблях критична. Всі стратегічно важливі об'єкти переведено на аварійне дизельне живлення. На судах повністю паралізовані всі системи життєзабезпечення. Причина такого становища справ у тому, що система взаємозаліків між Україною, Кримом та Росією, ухвалена минулого року, виявилась діючою тільки на папері". При цьому, якщо вірити розшифровкам текстів новин каналу, які розміщені на сайті НТВ, вони повідомляють, що кораблі ЧФ РФ вже "третій тиждень знаходяться без електроенергії". Невідомо, звідки російські журналісти дістали такі факти.

У прес-службі російського Чорноморського флоту УП підтвердили, що така ситуація склалася через наявність боргів флоту перед кримськими комунальними службами. В той же час вони відмовились підтвердити або спростувати суму боргу у $250 тис., яку наводить радіостанція "Эхо Москвы" з посиланням на ІТАР-ТАРС.

Інтерфакс передає слова контр-адмірала ЧФ Ю.Костирка про те, що він "зустрічає порозуміння з боку міської влади, що опинилась у схожій ситуації у зв'язку з жорсткими заходами у відношення боржників, які проводить уряд України". В той же час, він звертає увагу на факт "пробуксовки" механізму взаємозаліків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...