Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До вересня український уряд гроші від МВФ навіть просити не буде

Четвер, 20 липня 2000, 19:03
Уряд України, ймовірно, не дуже жалкує про те, що візит Єханурова до США відкладено на 10 днів. Чого ж жаліти, якщо під час цього візиту урядова делегація України все одно не буде "ставити жорстко питання" про строки відновлення кредитування з боку МВФ, а також про "якісь конкретні гроші". Саме це заявив перший віце-прем'єр України Юрій Єхануров.

Виявляється, гроші Міжнародного валютного фонду для України - не головне. "Для нас головне - визнання Міжнародного валютного фонду, що Україна проводить реформи самостійно, що у цих реформах ми ідемо згідно з графіком, і нас не треба підганяти", - цитує слова Єханурова Інтерфакс-Україна. В той же час, перенесення візиту, за словами Єханурова, не означає подальшу відстрочку у поновленні програми розширеного фінансування (EFF).

Щоб довести , що Україна іде "згідно з графіком", українська делегація має намір поінформувати керівництво МВФ про рішення на законодавчому рівні, прийняті останнім часом, зокрема про приватизацію "Укртелекому", затвердження у першому читанні Податкового і Бюджетного кодексів, що за словами Єханурова, "свідчить про серйозне просування реформ". За його словами, на сьогодні не виконано лише одну з 11 умов (пов'язану з відміною мита на насіння соняшника) відновлення програми розширеного фінансування.

В той же час перший віце-прем'єр визнає, що без МВФівських грошей Україні погано, оскільки гальмується кредитування України Світовим банком, зокрема, за вугільним кредитом. Словом, у Вашингтоні, делегація України проситиме Раду директорів СБ, щоб Україні вже у цьому році виділили перший транш системного кредиту.

А щодо термінів поновлення програми розширеного фінансування з боку МВФ, то пан Єхануров знову називає вересень, як попередньо, під час візиту місії фонду до Києва, строк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування