Тема газопроводу в обхід України ще не вичерпана

Четвер, 20 липня 2000, 19:06
На віце-прем'єра Юлію Тимошенко чекає нове випробування. Можливо, саме вона очолить українську урядову делегацію на майбутніх переговорах у Києві з делегацією Росії.

27 липня до Києва прибуває представницька російська місія на чолі з віце-прем'єром Росії Віктором Христенком. До складу делегації увійде також відомий своєю непримиренною позицією глава російського "Газпрому" Рем Вяхірєв, який спростував обіцянки глави російського уряду про відмову від будівництва газопроводу в обхід України буквально наступного дня після того, як вони прозвучали.

На цих переговорах Україна знову спробує переконати Росію не будувати нову гілку газопроводу, повідомляє Інтерфакс-Україна посилаючись на слова першого віце-прем'єра Юрія Єханурова.

У відповідь на різке висловлювання Вяхірєва Єхануров сказав: "Я думаю, що це предмет переговорів і майбутній візит російської делегації має багато чого дати у цьому питанні".

На майбутніх переговорах український уряд покаже, що Україна серйозний партнер і забезпечить "всі необхідні умови, щоб Росія могла вільно транспортувати свій газ українською територією", повідомив Єхануров.

У той же час перший віце-прем'єр України підкреслив: "Будівництво - це звичайно питання росіян, але ми вважаємо, що це недоцільне. Не треба вкладати гроші своїх платників податків у проекти, які, на нашу думку, просто не потрібні".

Цікаво, що новий раунд обговорення проблеми будівництва газопроводу в обхід України почався якраз у той момент, коли, здавалося б, проблема була вирішена. Після багатогодинних переговорів з українським прем'єром у Москві російська сторона майже дала обіцянку відмовитися від цього проекту. Скоріш за все, з боку Росії ця заява була тільки елементарною ввічливістю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...