Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Юлія Тимошенко - Григорій Суркіс: битва гігантів продовжується…

Понеділок, 24 липня 2000, 19:10
Юлія Тимошенко продовжує наступ на деякі приватизовані обленерго. Так, на нараді в Сумах вона заявила про намір уряду ввести з 1 серпня зовнішнє управління в тих обленерго, які мають рівень розрахунків з "Енергоринком" нижче за середньоукраїнський.

Віце-прем'єр пояснила, що після введення в дію поправок до закону "Про електроенергетику" уряд отримав ряд нових повноважень. Наприклад, тепер Кабмін має законні підстави відсторонити від управління керівництво обленерго і призначити замість нього державну тимчасову адміністрацію.

Як передає Інтерфакс-Україна, Тимошенко досить жорстко висловилася на адресу керівництва "Сумиобленерго". "Хочу поінформувати і Левона Варданяна (голову правління ВАТ) та інших керівників, що наступного тиждня ми маємо можливість ввести таку державну адміністрацію в тих обленерго, які нагромаджують кошти і не перелічують їх виробникам електроенергії", - заявила Тимошенко.

Вона дала зрозуміти, що порозумілася з губернатором Сумської області Володимиром Щербанем, погодивши з ним механізм створення в області "могутньої державної системи збуту електроенергії і збору коштів за неї".

За планами уряду поки така міра буде вводитися на 3 місяці. За даними, які привела Тимошенко, в середньому по країні рівень перерахування грошей від обленерго на енергоринок складає біля 43% від загальної вартості спожитої електроенергії. У той же час, більшість приватизованих обленерго перераховують на енергоринок менше середньоукраїнського рівня. Рівень перерахування коштів на енергоринок того ж "Сумиобленерго" - 13,2%. Це при тому, що саме обленерго збирає біля 70% грошей з споживачів.

Поки не відомо, які ще обленерго попадуть під гарячу руку уряду. "Сумиобленерго" - одна з багатьох кампаній, яку за даними різних газет, контролює заклятий друг Юлії Тимошенко - Григорій Суркіс.

Не так давно УП писала, що на початок 1999 року під контролем Суркиса і його компаньйонів виявилися практично всі енергетичні підприємства Західної України, Чернігівської і Сумської областей. За даними газет, Суркіс контролює 58% акцій "Сумиобленерго", 59% "Прикарпаттяобленерго", 51% "Черніговобленерго", а також володіє контрольними пакетами акцій регіональних енергетичних компаній Херсонської, Полтавської, Львівської, Тернопільської і Кіровоградської областей.

Однак сам Суркис у скандальному "Епіцентрі" не тільки спростував цю інформацію, але і пообіцяв подати в суд на Тимошенко за те, що вона видала в ефір ці дані.

Будемо очікувати на продовження?...

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: