Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вівторок Павла Лазаренка можуть випустити з тюрми - на поруки

Вівторок, 25 липня 2000, 19:17
У вівторок у Сполучених Штатах Америки має відбутися судове слухання про звільнення на поруки колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, передає ВВС. Адвокат Лазаренка у Сан-Франциско Джозеф Русоднєло заявив, що захист вимагає звільнення підсудного без грошової застави до часу, коли власне розпочнеться суд за звинуваченням екс-прем'єра України у відмиванні грошей в американських банках. Як повідомляє з Вашінгтона кореспондент радіо, адвокати пана Лазаренка повідомили про визнання ним складу злочину за яким швейцарський суд визнав його винним у відмиванні грошей у Швейцарії.

В понеділок деякі російські засоби масової інформації повідомили, що доля українського екс-прем'єра Павла Лазаренка мала вирішитися у понеділок. Нагадаємо, що Женевський суд засудив "головного злодія України" до 18 місяців ув'язнення умовно.

Винесено вирок з відстрочкою, тому що 47-річний екс-прем'єр знаходиться у в'язниці більше року. При цьому суд задовольнив усі вимоги обвинувачення - тепер Лазаренко має виплатити округу Женева, як компенсацію, за різними даними від 6 до 10 з половиною мільйонів доларів.

Перед тим Лазаренко зізнався у тому, що він "відмив" через швейцарські банки не багато, не мало - 9 мільйонів доларів викрадених коштів. Обізнані у цій справі люди зазначають, що варіант, за якого екс-прем'єра видають Швейцарії, може видатись для нього оптимальним. Сума штрафу, ймовірно, не є для нього великою проблемою, а оскільки строк йому дали умовний, та ще й з відстрочкою - Швейцарія фактично надасть Лазаренку притулок.

В той же час американці можуть і не прийняти такого "гуманного" рішення. У такому випадку Павла Лазаренка судитимуть у Сан-Франциско де його офіційно звинувачено Великим федеральним журі США у відмиванні $114 млн., що отримані незаконним шляхом і переведені у 1994-1999 на закордонні рахунки. За різними повідомленнями, йому загрожує термін ув'язнення від 20 до 370 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування