Американський суд не прийняв рішення про відмову звільнити Лазаренка під заставу, заявляє його адвокат

Середа, 26 липня 2000, 19:26
"Я дуже здивована тим, що деякі засоби масової інформації розповсюдили повідомлення, що, начебто, Лазаренку відмовлено у звільненні. Насправді, суд ще не прийняв рішення. Розгляд справи відкладено, і буде продовжено 16 серпня", - заявила в інтерв'ю УП український адвокат родини Лазаренків Марина Долгопола.

"Я мала розмову з Павлом Івановичем, і він мені повідомив, що суд зробив перерву. Однією з причин є те, що Генеральна прокуратура України 25 липня надіслала нового листа до США", - зазначила пані Марина. За її словами, у цьому листі не міститься якихось нових важливих фактів, які б могли змінити, або суттєво вплинути на хід розгляду справи. У ньому перераховуються паспорти Лазаренка, з яких дійсним, на сьогодні, є лише один. "Лист не стосується чогось конкретного" і, на думку Долгополої, спрямований лише на те, щоб "не допустити прийняття рішення".

Марина Долгопола була здивована тим, що інформацію про закінчення справи розповсюдило таке поважне світове агентство, як Associated Press і зробила припущення, що це, ймовірно, помилка. Крім того вона відмовилась коментувати слова заступника генпрокурора України Миколи Обіхода, про те, що Лазаренко "заарештований тепер за американською карною справою". Пані Долгопола мотивує це тим, що Обіход сприрається на інформацію, яка повністю не відповідає тому, що їй повідомив сам Павло Лазаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування