Президент змусив Юлію Тимошенко виправдовуватися

Четвер, 27 липня 2000, 19:53
Тимошенко скликала у четвер ввечері екстрену прес-конференцію, щоб виправдатися після різких заяв президента на її адресу.

Головним чином, вважає Тимошенко, президент критикує ціну 42 долара за кубометр туркменського газу на кордоні Туркменістана.

"Я згодна після розмови з президентом з тим, що ціна може бути дешевшою. Критичні зауваження президента стосувалися саме ціни і можливості її переглянути на вищому рівні. Я повністю це підтримую, і, якщо Україні вдасться знизити на 2-3 долари, це буде велика перемога, і я буду за це боротися. Я повністю згодна з президентом в цьому", - передає заяву Тимошенко СТБ.

Разом з тим, віце-прем'єр заявила, що не згодна з думкою глави держави, за підрахунками якого вартість Туркменського газу на кордоні з Україною буде коштувати 90 доларів. Тимошенко впевнена, що цю ціну "можна оптимізувати і довести до 50доларів". Вона також додала, що деяка домовленість з країнами, через які цей газ піде, вже досягнута.

"Не дочекаєтеся!", - говорить Тимошенко про свою відставку

Тимошенко заявила, що не збирається подавати у відставку з посади віце-прем'єра, не дивлячись на постійну критику на її адресу з боку президента і секретаря РНБО Євгена Марчука. За словами віце-прем'єра, останні півроку її на кожній прес-конференції питають про можливу відставку.

"Я вважаю, все, що я змогла зробити на цій посаді, все, що я зможу зробити - це все йде на користь нашої держави", - заявила Тимошенко, додавши, що останні півроку ситуація в ПЕК країни "щодня поліпшується".

"Для мене не дивно, що багато кіл, які не задоволені припиненням функціонування тіньової сфери в енергетиці, намагаються зробити щось, щоб припинити наведення порядку у ПЕК. Але я займаю цю посаду, і поки я її займаю, буду наводити порядок такий, за який Україні не буде соромно", - передає слова Тимошенко Інтерфакс-Україна.

При цьому, віце-прем'єр вколола Марчука, який недавно поділився з Інтерфаксом своєю думкою про можливу передачу Росії третини власності газо- і нафтотранспортної системи України в рахунок погашення газового боргу.

"Я би так просто з державною власністю не поводилась", - заявила Тимошенко, коментуючи цю сміливу пропозицію людини, яка за своєю посадою зобов'язана займатися безпекою країни, в тому числі і економічної.

"У мене є питання: що ми будемо робити, коли вже власності не залишиться, якими активами ми будемо розраховуватися?", - поставила питання віце-прем'єр і запропонувала росіянам взяти участь у приватизації на рівних з іншими інвесторами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування