Путін не має ніякого відношення до роздратування Кучми з приводу переговорів в Ашгабаді

П'ятниця, 28 липня 2000, 19:58
Різка реакція Кучми на підсумки переговорів Тимошенко та Ніязова "ніяк не пов'язана" із телефонними переговорами президентів України і Росії, заявив в інтерв'ю УП прес-секретар президента України Олександр Мартиненко.

"Сама телефонна розмова була, але ці речі між собою не пов'язані", - уточнив він і додав, що така реакція президента викликана тим, що Кучма особисто добре знайомий з темою переговорів, сам декілька разів їх проводив. Дізнавшись про результати зустрічей Тимошенко у Ашгабаді, "він був дещо засмучений і здивований, оскільки не вважає їх підсумки позитивними".

Відповідаючи на питання, чи можна говорити про те, що Тимошенко потрапила у немилість, Мартиненко пожартував: "Не знаю, чи була вона в фаворі, і чи можна в цьому випадку говорити про немилість? Я не бачу різких змін у ставленні Кучми до Тимошенко, і це вже не перший раз, коли президент критикує діяльність Кабінету міністрів у цьому напрямку".

При цьому він уточнив, що нинішня критика президента - не одинокий випадок, і стосується не персоналій, а політики уряду в паливно-енергетичному комплексі взагалі.

Проте, не дивлячись на різке роздратування Кучми, саме питання нічого не варте - як пізніше уточнив прем'єр Ющенко, українська і туркменська сторони не підписували жодних документів, а тільки парафували документ, який продовжать обговорювати президенти двох країн. "З'ясувалося, що рішення не було прийняте - тобто, питання зняте", - завершив Мартиненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...