Продається "Студія 1+1"?

Понеділок, 21 серпня 2000, 18:53
Частина акцій найвідомішої української телекомпанії "Студія 1+1" найближчим часом може поступити в продаж у зв'язку з банкрутством, що загрожує її партнеру Central Media Enterprises (CME). Інформація про це була опублікована з посиланням на агентство Intelnews у низці зарубіжних ЗМІ.

За даними агентства, СМЕ не виплатила проценти за акціями на суму $186 млн. не дивлячись на те, що дата виплати закінчилася 15 серпня. Згідно з міжнародними правилами, кредитори СМЕ повинні почати процедуру банкрутства компанії і вимагати продаж активів СМЕ у рахунок боргу. Така процедура почнеться, якщо компанія не сплатить дивіденди протягом найближчих 30 днів.

Виходячи з досвіду - до будь-якої сенсаційної новини варто ставитись зі здоровим скепсісом. УП звернулась за поясненнями до керівника "Студії 1+1" Олександра Роднянського, який повідомив, що не має такої інформації. Он порекомендував уточнити цю інформацію у директора компанії СМЕ, який у вівторок прилетить до Києва. Отже, ситуація роз'ясниться лише через день.

Ймовірно, сам Роднянський не має наміру продавати акції телекомпанії, оскільки його влаштовує нинішній інвестор. За словами Роднянського, до нього неодноразово зверталися бажаючі купити частину акцій телекомпанії. "Але ми ці пропозиції не розглядаємо", - заявив глава "1+1". Роднянський мотивував свою відмову тим, що іноземний інвестор прийшов у телекомпанію "у складні часи", і, вірогідно, з довгостроковими планами.

"Нас влаштовує наш надійний партнер, здорова фінансова схема, у нас є чітка стратегія розвитку, яка забезпечує збалансований, як ми сподіваємося, людський вигляд компанії. А наші українські олігархи, як правило, розраховують на одноразові ін'єкції або не довгострокові інвестиції. Крім того, ми не працюємо на конкретні політичні інтереси", - пояснив свою позицію Роднянський.

Що стосується фінансового становища телекомпанії, то не дивлячись на загалом негативні показники діяльності компанії СМЕ і "Студії 1+1" в першому півріччі 2000 року, становище телекомпанії значно поліпшилося, а економічні показники навіть дещо перевищили очікування, запевнив УП Роднянський.

У фінансовому звіті СМЕ перераховано низку чинників, завдяки яким становище "1+1" дещо зміцнилося. Телекомпанії довелося зменшити зарплати співробітникам, витрати на виробництво телепродукції, скоротити штат. Зараз, вважає Роднянський, негативну тенденцію вдалося переламати.

До речі, Intelnews з посиланням на данні керівництва Студії 1+1 повідомляє, що CME володіє 60% акцій цієї телекомпанії, не дивлячись на те, що українське законодавство забороняє іноземним інвесторам володіти більш ніж 30% акцій в українських телекомпаніях.

Ситуація не зовсім така, прокоментував ці дані Роднянський. СМЕ володіє 30% акцій "Студії 1+1" через українську компанію. Інші акції належать самому Олександру Роднянському, як фізичній особі. Але, глава телекомпанії визнав, що "економічний інтерес" СМЕ можна оцінити у 60%, оскільки ця компанія фінансує "1+1" і тому реально має право на долю у прибутках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...