Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заарештовано чоловіка віце-прем'єра Юлії Тимошенко

Понеділок, 21 серпня 2000, 18:56
Чоловік віце-прем'єра Юлії Тимошенко - Олександр Тимошенко затриманий за обвинуваченням в розкраданні державного майна в особливо великих розмірах.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти нього, як члена правління корпорації "Єдині енергетичні системи України", а також проти першого заступника генерального директора компанії Валерія Фальковича, повідомляє Інтерфакс-Україна. Як свідчить біографічна довідка на сайті Юлії Тимошенко, вона сама очолювала "ЄЕСУ" з листопада 1995 по січень 1997 року.

Як повідомив на прес-конференції в понеділок у Києві заступник генерального прокурора України Микола Обіход, карна справа за статтєю 86 Карного кодексу України порушена 18 серпня. Спочатку В.Фальковича і А.Тимошенко затримали в якості підозрюваних. Але в понеділок їм висунули офіційне обвинувачення, видали санкцію на їх арешт. Зараз вони знаходяться у слідчому ізоляторі.

Зі слів замгенпрокурора, В.Фалькович і А.Тимошенко, використовуючи службове становище, викрали державні кошти при здійсненні операцій з металлопрокатом у 1990-х роках структурою "Укртехсервіс" в країни Далекого Сходу на суму $800 тис.

Крім того, В.Фалькович звинувачується в тому, що протягом 1996-1997 років шляхом фальсифікації документів контрабандою продав в Великобританію російський газ, який відпускала компанія "Газпром" для "Єдиних енергетичних систем", на суму 3 млрд. грн.

Як завжди, у справі В.Фальковича і А.Тимошенко Генпрокуратура виявила "слід справи Павла Лазаренка". Обіход повідомив, що "російські операції" П.Лазаренко пов'язані з російським газом, який постачався "ЄЕСУ".

"Є зв'язок П.Лазаренка з дійовими російськими посадовими особами і російськими бізнесменами. На особисті рахунки П.Лазаренка були перераховані величезні кошти - мільйони доларів від деяких російських компаній. 27 березня військовою прокуратурою Російської Федерації порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень і зловживань посадовими особами Міноборони РФ", - сказав він.

Зі слів Н.Обіхода, на особисті рахунки П.Лазаренко було перераховано біля $250 млн. Причому цю суму замгенпрокурор назвав лише "частиною айсберга".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування