Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черга за Юлією Тимошенко?

Понеділок, 21 серпня 2000, 18:57
Юлія Тимошенко розцінює арешт свого чоловіка Олександра Тимошенко як акт "політичної розправи" над нею. В понеділок пізно увечері вона вперше відреагувала на акції Генпрокуратури в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Тимошенко збирається звернутися до Верховного суду з проханням змінити міру покарання і звільнити її чоловіка з СІЗО. Вона також не виключає можливість, що подібні дії можуть бути здійснені і проти неї. "Після того, що трапилося, мене вже нічого не здивує", - заявила віце-прем'єр.

Вона повідомила деякі подробиці арешту чоловіка. Виявляється, він був заарештований ще 18 серпня, біля 18.00. Однак вона дізналася про це тільки 21 серпня у другій половині дня. При цьому, як у нас часто буває, сам Олександр Тимошенко прибув з Дніпропетровська до Києва для свідчення в якості свідка.

"Арешт мого чоловіка спровокований моїми діями з припинення тіньової і корупційної діяльності в паливно-енергетичному комплексі України. За скромними підрахунками, до 5 млрд. грн. з розрахунку на рік виведено з тіньової сфери внаслідок дій уряду і скеровано підприємствам, що виробляють енергоносії або добувають їх", - заявила віце-прем'єр.

"Зрозуміло, що компанії, які працювали в тіньовій сфері і незаконно отримували величезні прибутки, застосували свій політичний вплив на чиновників і посадових осіб всіх рівнів, щоб знищити мене як керівника ПЕКу, мій політичний авторитет і повернути всю тіньову, корупційну систему", - цитує слова Тимошенко агентство.

Тимошенко спробувала спростувати обвинувачення, висунені прокуратурою проти її чоловіка і першого заступника генерального директора корпорації "Єдині енергетичні системи України" Валерія Фальковича. Вона повідомила деякі подробиці цієї справи. Якщо вірити Тимошенко, суть справи полягає в тому, що в 1993 році одна китайська компанія, яка мала ділові стосунки зі структурою, очолюваною її чоловіком і В.Фальковичем, "викрала" судно з металопрокатом цієї структури, внаслідок чого були затримані розрахунки з "Укртехсервісом" на $1,6 млн.

Ця заборгованість була повністю погашена ще в 1997 році, що підтверджує відповідний акт перевірки.

Тимошенко залишилася вірна собі і знову нагадала світу про "гріхи" її ворогів.

"Якщо підходити до цієї проблеми з позицій 1993 року, то необхідно розглядати заборгованість конкретних компаній, що обчислюється в мільярдах, перед українським ТЕКом, зокрема, таких, як "Енергоатом", "НАК Нафтогаз України", які мають безпосереднє відношення до сфер політичного впливу в державі. Скільки разів я не направляла у Генпрокуратуру прохання відкрити карні справи відносно таких компаній, що знищили ПЕК, ніхто не робив ніяких дій", - заявила Тимошенко, діючи за принципом "око за око, зуб за зуб".

Ще деякі подробиці справи Тимошенко повідомила журналістам у вівторок. Формально її прес-конференція мала тему "Підсумки роботи та перспективи урядової діяльності". Перша частина була витримана саме в такому ключі - розповідь про шалені успіхи уряду в енергетиці країни і величезна кількість важливих планів. Кореспондент УП звертає увагу на те, що Тимошенко частіше, ніж раніше, говорячи про свої плани і плани уряду, вживала вирази: "якщо дадуть працювати", "якщо я залишусь", "якщо залишиться цей склад уряду".

Юлія Тимошенко з залізною впевненістю спростовувала обвинувачення, висунуті проти її чоловіка та (за її ж словами) друга дитинства. "Фальковича звинувачують у контрабанді природного газу...але контрабанда газу неможлива! Це ж не коробочка газу... як його можна завезти контрабандою?", - заявила Тимошенко.

Говорячи про справу свого чоловіка, Тимошенко провела паралелі зі справою дружини Молотова. І ще раз нагадала, що вона не просто жінка, а сильна людина і віце-прем'єр. "Я сама у відставку не піду, не поїду за кордон, не буду ховатись у лікарні. Я кожен день буду працювати і захищати свою родину!", - сказала Тимошенко.

Частина її розповіді навіть викликала сміх, хоча атмосфера на прес-конференції не давала приводів сміятись. "Мені не повідомили, що заарештували чоловіка, хоча за українським законодавством повинні зробити це протягом години. Вони сказали, що не знали куди повідомляти!!!", - розповідала пані Юлія, - "Адвокатам досі не надані матеріали, які обґрунтовують звинувачення".

Один з журналістів закинув Тимошенко, що у ЄЕСУ навіть немає прес-служби, а він телефонував туди і не міг отримати коментар. Відповідь на це була простою: "нікому відповідати - офіс ЄЕСУ фактично знищений". Тимошенко розповіла, що ввечері в офіс нагнали "Беркут". "Людей кидали на підлогу, знущались, "шмонали". Всі приміщення зараз опечатані. У жінок була істерика", - сказала вона, дивлячись у об'єктиви телекамер.

Підсумовуючи свої слова, Тимошенко ще раз сказала, що ця справа "політична розправа певних кланів" проти неї і уряду. Але вона впевнена, що зможе захистити свою родину. "Всі члени моєї родини недосяжні", - запевнила Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: