Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Здійснено напад на прес-секретаря Руху Дмитра Понамарчука

Четвер, 24 серпня 2000, 19:17
Четверо невідомих побили у середу вночі прес-секретаря Народного Руху України Дмитра Понамарчука. Не повезло і громадянину Австралії Олександру Буряку, що його супроводжував.

У середу після півночі у районі Львівської площі на Понамарчука і Буряка напали ззаду четверо невідомих, почали бити палицями, і при цьому вони кричали: "Ось тобі герой, ось тобі Україна!". Ці подробиці Понамарчук розповів в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

Невідомі забрали у прес-секретаря НРУ портфель і мобільний телефон з документами і зникли з місця події, але не взяли гроші.

Після всього постраждалих довелося відвезти до лікарні, де австралійцю наклали три шви на голові. Сам Понамарчук від медичної допомоги відмовився і пішов з лікарні, оскільки планував взяти активну участь в організації акцій з нагоди Дня незалежність, що святкується 24 серпня, зокрема, в акціях у зв'язку з освяченням Успенського собору, в покладенні квітів на могилу лідера НРУ В'ячеслава Чорновола на Байковому кладовищі.

Понамарчук повідомив, що відмовився написати заяву в міліцію за фактом побиття, обурений діями міліціонерів, що прибули на місце події і кваліфікували це як побутову бійку.

Нагадаємо, що Дмитро Понамарчук єдиний, хто залишився в живих в автокатастрофі, у якій загинув В'ячеслав Чорновіл. Тоді Дмитра насилу вдалося врятувати, він переніс важку операцію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування