Україна в небезпеці - впевнена партія Юлії Тимошенко "Батьківщина"

Неділя, 27 серпня 2000, 19:28
"Ми бачимо, що сьогодні Україна в небезпеці. Кримінально-олігархічна мафія прагне зупинити процес подолання соціально-економічної кризи, доповнити її політичною кризою і реанімувати систему, за якої державою править тіньова "еліта", - йдеться зверненні всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" до президента, голови парламенту, генерального прокурора та всіх громадян України, політичних партій і організацій, що є в розпорядженні УП.

Приводом для такого жорсткого висновку став арешт чоловіка віце-прем'єра Юлії Тимошенко Олександра Тимошенка. У заяві підкреслюється, що "в такий спосіб представники тіньових, корупційних кіл в Україні та їхніх протеже в правоохоронних органах намагаються шантажувати віце-прем'єр-міністра і лідера нашої партії, аби змусити її припинити хід реформ у паливно-енергетичному секторі".

"Батьківщина" вважає, що "прикриваючись ім'ям президента", ці сили намагаються надати власним політичним інтересам статус "вищої політичної волі" і державного значення. "Сьогодні вони хочуть перетворити парламент на орган, що санкціонує їх злочинну діяльність, використовують правоохоронні органи для розправи над політичними і економічними конкурентами. Фактично ці кола продукують постійний державний переворот для зміни системи влади у країні", - заявляє партія.

Партія вимагає припинити "терор і провокації" проти уряду і зупинити "хвилю бруду, що ллється з 1-го державного телеканалу" та інших ЗМІ, а також "випустити з тюрем ні в чому не винних людей". "Ми закликаємо всі політичні партії, всіх порядних людей, яким не байдужа доля нашої держави підтримати нас", - такими словами завершується звернення.

P.S. Колектив УП не знаходиться на державній службі, а також не є органом партії "Батьківщина" чи будь-якої з інших політичних структур, і тому не повинен контролювати свої вислови. Юлія Тимошенко за всі ці дні жодного разу не назвала імен своїх ворогів, яких звинувачує у організації цієї справи. Йдеться, звичайно, про Віктора Медведчука та Григорія Суркіса.

Поки що до "Батьківщини" з подібними закликами не поспішають приєднуватись навіть партії, які не контролюються цими людьми. Ймовірно справа в тому, що президент за всі ці дні не сказав жодного слова про справу чоловіка Тимошенко. А, як відомо, більшість політиків у цій країні мовчатиме, поки не отримує "сигнал" з Банкової.

Реакцію керівництва парламенту замість спікера Івана Плюща фактично висловив віце-спікер Віктор Медведчук. Він заявив, що "не вбачає якого-небудь політичного підтексту" у справі Олександра Тимошенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News