Перенесення процесу над Лазаренком пов'язане з "російським слідом" у справі екс-прем'єра, вважають адвокати

Неділя, 27 серпня 2000, 19:31
Розгляд справи Лазаренка знову відкладено більш ніж на два тижні. Український адвокат родини Лазаренків Марина Долгопола повідомила УП, що черговий процес має відбутись 13 вересня, а причиною перенесення стало клопотання американського обвинувачення. На цьому засіданні мало вирішитися питання про звільнення Павла Лазаренка з в'язниці на поруки.


Цього разу напряму українська прокуратура, за словами пані Марини, не втручалася у справу. (Нагадаємо, що у липні приводом для перенесення справи став лист до суду США від Генеральної прокуратури України, в якому йшлося про наявність у Лазаренка кількох закордонних паспортів, якими він може скористатись у разі, якщо його випустять з в'язниці на поруки).

Але і в нинішній ситуації дії українських правоохоронців могли вплинути на хід подій у США. "Я пов'язую перенесення засідання з інформацією про російський слід у справі Павла Івановича", - заявила Долгопола. Сам Лазаренко у бесіді з нею заявив, що "відкидає всі обвинувачення" у зв'язках з росіянами.

Не варто забувати і про останні події в Україні. Арешт чоловіка віце-прем'єра Юлії Тимошенко також "опосередковано" пов'язаний зі справою екс-прем'єра, вважає адвокат. "Зверніть увагу на час цих подій: 24 серпня має відбутись суд над Лазаренком, а 21 числа ці всі заяви генпрокуратури", - провела паралелі Марина Долгопола, - "і як завжди прокуратура не відмовила собі у задоволенні нагадати, що є зв'язок зі справою Лазаренка".

Як не дивно, але Марина Долгопола не відмовилась прокоментувати для нас справу чоловіка Юлії Тимошенко і виклала особисте бачення цих подій. "Я переконана, що останні арешти спрямовані проти Тимошенко і нинішнього уряду. Чому тільки сьогодні прокуратура звернула увагу на події п'ятирічної давності? І ще, в мене викликає питання посада чоловіка - член правління. Я так розумію, що є інші члени цього правління, а чому тоді заарештували тільки близьких віце-прем'єру людей?", - спитала Марина Долгопола.

Від УП нагадаємо, що Олександра Тимошенка та Валерія Фальковича (першого заступника гендиректора ЄЕСУ) звинувачують у розкраданні державних коштів з використанням службового становища. За версією Генпрокуратури, йдеться про махінації, здійснені у 96-97 роках. Саме у цей період Тимошенко особисто очолювала корпорацію ЄЕСУ, а Павло Лазаренко обіймав посаду прем'єра.

Повертаючись до справи Павла Івановича, Марина Долгопола повідомила, що сам Лазаренко і команда його американських адвокатів "незадоволені перенесенням справи". "Адвокати Лазаренка наполегливо працюють, щоб максимально прискорити цей процес (початок нормального судового розгляду - УП). Сам Павло Іванович не втрачає оптимізму і має нормальний настрій", - підкреслила Марина Долгопола.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування