Американські слідчі у справі Лазаренко допитають українців в Україні

Понеділок, 28 серпня 2000, 19:37
Найближчим часом в Україну прибудуть слідчі зі США, які допитають свідків у справі екс-прем'єра Павла Лазаренка, повідомив президент України Леонід Кучма. Він не уточнював, кого саме будуть допитувати американці, але за повідомленням Інтерфакс-Україна, президент зробив цю заяву, відповідаючи на питання з приводу арешту керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" Олександра Тимошенка і Валерія Фальковича.

Цього разу президент не звинувачував американців у тому, що вони затягують справу і погано борються з корупцією. (Було й таке). Кучма висловив жаль, що американські слідчі, а не українські, мають у своєму розпорядженні "набагато більшу інформацію".

А ось з приводу Тимошенко і Фальковича Кучма сказав: "Я не можу сказати, що це чесні люди. Це питання не я сам вирішую, а суди і прокуратура розглядають їх справу". Таким чином, позиція президента, на оприлюднення якої всі так довго чекали, була озвучена.

Але позиція президента у цьому питанні не є визначною для Юлій Тимошенко, яка продовжує активну боротьбу за порятунок свого чоловіка. Адвокати арештованих подали у Печерський районний суд Києва позов про скасування санкції на арешт своїх підзахисних. Про це у понеділок вранці повідомила сама віце-прем'єр. Вона заявила, що справа, яку веде прокуратура стосовно В.Фальковича і О.Тимошенко, при передачі його в суд "розвалиться під неспростовними доказами".

Юлія Тимошенко повідомила, що санкція на арешт підписана самим генпрокурором Михайлом Потебеньком і висловила побоювання, що прокуратура може затягнути передачу справи до суду, як це відбувається у справі Сивульського (президент "Українського газоресурсного консорціуму" - Микола Сивульський ). "По Сивульському прокуратура 3 роки проводить слідство і не передає справу до суду, боячись її розвалу у суді", - заявила віце-прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування