Газпром розпочав переговори про газопровід в обхід України

Вівторок, 29 серпня 2000, 19:41
Російський Газпром у вівторок розпочав переговори із західними компаніями про будівництво газопроводу в обхід України, вартістю $1 млрд.

У переговорах в Парижі беруть участь такі відомі фірми, як французька Gaz de France, німецькі Ruhrgas і Wintershall, а також італійська компанія ENI, які збираються домовитися про створення консорціуму для будівництва газопроводу територією Польщі і Словаччині у Європу.

За даними Агентства нафтової інформації, створення консорціуму, можливо, полегшить переговори з Польщею, яка досі не дала згоди на прокладення газопроводу її територією. Керівництво Польщі пояснює своє коливання тим, що не хотіло б зачіпати інтереси польського стратегічного партнера - України.

У той же час джерело агентства зазначило, що Словаччина не заперечує здійсненню даного проекту, оскільки буде отримувати додаткові прибутки від транзиту російського газу.

У "Газпромі" поки ніяк не коментують факт переговорів із західними компаніями.

За даними експертів, довжина газопроводу, що буде збудований, маршрут якого пройде Білорусією, Польщєю і Словаччиною, становитиме 600 км, в тому числі територією Польщі - 400 км. Газопровід розрахований на щорічний обсяг постачання - 25-30 млрд. куб. м.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування