Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вводить візи для країн СНД

Середа, 30 серпня 2000, 19:50
Росія продовжує робити кроки з впровадження візового режиму з державами колишнього СРСР. У середу міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов підтвердив наявність урядової постанови про вихід з Бішкекської угоди про безвізове пересування громадян країн СНД територією його учасників.

Іванов виступив з офіційною заявою з цього приводу, у якому Росія повідомляє про свій вихід з угоди і намір протягом 90 днів "провести переговори з іншими учасниками Бішкекських угод і виробити взаємоприйнятні рішення."

"Останнім часом Росія, як й інші країни, все частіше стикається з серйозною загрозою міжнародного тероризму, організованої злочинності, наркобізнесу, іншими небезпечними викликами", - навів міністр один з найголовніших чинників, який обумовив введення віз з колишніми братськими республіками.

Ще один чинник - "широкий розмах, який отримала незаконна міграція у Росію, у тому числі і з держав Співдружності", внаслідок чого, "по суті порушеними виявляються інтереси національної безпеки країни".

При цьому, як передає Інтерфакс, глава МЗС РФ запевнив, що "ухвалюючи рішення про припинення своєї участі в Бішкекській угоді, Росія, зрозуміло, не збирається створювати штучних бар'єрів і відгороджуватися від партнерів Співдружності". "Наша позиція полягає у тому, щоб зберегти у максимально можливій мірі сприятливий режим пересування громадян", сказав він.

Іванов нагадав, що "відносини РФ з Україною, Туркменією і Азербайджаном у цій області вже регулюються на двосторонній основі, і цим шляхом ідуть інші країни Співдружності".

Нагадаємо, що не так давно росіяни повідомили про намір ввести закордонні паспорти для українців. Правда за тиждень офіційно роз'яснили, що введення нових правил очікується протягом кількох років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування