Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поки не відома дата засідання керівництва МВФ з українського питання

Середа, 30 серпня 2000, 19:53
Міжнародний Валютний Фонд поки не підтверджує інформацію про те, що нарада ради директорів з українського питання відбудеться 6 вересня.

На брифінгу у МВФ директор департаменту із зовнішніх зв'язків Том Доусон повідомив, що таке засідання Ради директорів МВФ з проблеми надання Україною недостовірної інформації фонду для отримання кредитів, можливо, відбудеться "найближчим часом". "Але поки немає точних даних про те, коли воно може відбутись", - підкреслив пан Доусон. Обговорення цієї проблеми у керівництві фонду триває, додав він. Доусон не відповів також на питання про те, коли будуть оприлюднені результати третього етапу аудиту Нацбанку України.

За даними агентства АК&М Томас Доусон також заявив, що питання про поновлення кредитування економіки України поки не розглядається взагалі, незважаючи на те, що минулого тижня Україна добровільно повернула близько $100 млн., отриманих від МВФ у грудні 1997 і у лютому 1998 років.

Борг України Міжнародному валютному фонду (МВФ) за станом на 31 липня 2000 року становив SDR 1,73 млрд., або 2,21 млрд. у доларовому еквіваленті, що є сьомим показником серед всіх країн-боржників МВФ. Найбільшими боржниками Фонду за станом на 31 липня були: Російська Федерація - $12,64 млрд., Індонезія - $10,48 млрд. і Південна Корея $5,84 млрд. За останній рік борг України МВФ скоротився на $0,57 млрд., або на 20%. Загальний борг країн за кредитами МВФ складав на 31 липня 2000 року $64,078 млрд. Останній кредит у розмірі $175 млн. МВФ надав Україні 10 вересня 1999 року за програмою розширеного фінансування EFF. У серпні-грудні 2000 року Україна повинна виплатити МВФ $340 млн., 2001 року - близько $605 млн., 2002 року - $300 млн. За станом на 3 серпня валові міжнародні резерви Національного банку України, який обслуговує борг МВФ, становили $1220 млн.
Довідка Інтерфакс-Україна


Дату 6 вересня вперше назвали агентству Інтерфакс-Україна у постійному представництві Фонду в Україні в понеділок. У той же час у представництві не повідомили будь-якої додаткової інформації з цього приводу, зокрема, відмовилися коментувати добровільне і дострокове повернення Україною $94 млн. МВФ.
Трохи раніше прем'єр-міністр Віктор Ющенко після телефонної розмови з першим заступником директора-розпорядника МВФ Стенлі Фішером повідомив про те, що досягнута домовленість про проведення засідання ради директорів Фонду за результатами третього етапу аудиту Нацбанку у першій декаді вересня.
Днями президент дав зрозуміти, що може прийняти рішення про Віктора Ющенка в залежності від підсумків роботи чергової місії МВФ у Києві, яка прибуває в Україну у вересні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування