Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета олігарха звинувачує Кучму у тому, що кадрові рішення приймають за нього на Заході

Четвер, 31 серпня 2000, 18:40
Скільки вже вимушений був вистраждати український прем'єр? Іноді складається враження, що він не знаходиться на одній з найвищих посад держави, а є представником опозиції. Принаймні, такий висновок можна зробити, якщо підрахувати кількість критики, яка звучить на адресу Віктора Ющенка.

"Київські Відомості", газета, яка за останні півроку, мабуть, не мала жодного номеру, де б не критикували уряд і, в першу чергу, Юлію Тимошенко. Зрозуміло, що Григорій Суркіс, який за різними даними контролює газету, має своє бачення реформ на енергоринку, і не дуже задоволений діями віце-прем'єра. Ющенка на сторінках газети напряму не "били". Але тепер все стало на свої місця.

Якщо вам необхідно облити брудом людину, усі засоби підійдуть. Особливо приємно робити це чужими руками. Останні "Відомості" не довго мучились і передрукували з "Континента" статтю "Птичья метка на мундире премьера". Автор матеріалу Володимир Верін вдається до "глобального" аналізу того, як потрапив Ющенко у своє крісло, і хто за цим стоїть. Уявіть собі - Ющенка посадила на місце прем'єра "спецгрупа радників уряду на чолі з доктором Хайнріхом Бонебернгом".

Але німецькі радники не головне у матеріалі. Зміст статті зводиться до того, що Ющенко, настроєний жорстко проти Росії, а лобіювали його західні країни тільки з цією метою, і саме за це люблять Ющенка українські "бандерівці". Цитувати всю інформацію, яку отримав автор матеріалу, ймовірно з власної голови, не варто. Зверніть увагу лише на кілька висловів на адресу Ющенка: він підтримує "своих самых отмороженных наци" (маються на увазі націоналісти), він був "едва ли не единственным представителем украинской политической элиты, открыто оправдавшим погром" ( йдеться про "Самостійну Україну"), "работала в различных общественных организациях и правительственных учреждениях, так или иначе связанных с американскими спецслужбами" (а це вже про дружину прем'єра). І багато, багато слів, приправлених великоросійським шовінізмом.

Ви помічали колись, що "Київські відомості" займають проросійську позицію? Мову газети можна не враховувати - це видавничий бізнес, так її просто купують більше. І тепер, коли "Відомості" друкують такий матеріал, вірогідність того, що вони змінили позицію щодо Росії дуже мала. Просто для господарів видання важливо цькувати Ющенка усіма можливими методами.

До речі, на звороті сторінки, де надруковано антиющенківський матеріал, вміщено інтерв'ю з членами "Самостійної України". Там "самостійників" брудом не обливають, все дуже порядно. Цікаво, як відреагував на це автор статті про "поганого" прем'єра.

Але повернемось до тексту "твору". Автор (і все ж він знає!) пише, що наступним, кого Захід посадить на тепле (а може навпаки жорстке?) місце прем'єра, буде Анатолій Кінах. Але і з ним, йдеться у статті, може статися те ж, що і з Ющенком.

А ще, виходить з матеріалу, що прем'єра в Україні обирає Захід. Там цитують крутих західних бізнесменів (звідки тільки така інформація?): "Наступило время вмешаться в развитие политических событий в Украине и поставить свое правительство, сколько бы это ни стоило". Цікаво, цікаво, а Леонід Данилович, що зовсім ніякої ваги у своїй державі не має? Виходить, що газета "хорошого олігарха" звинувачує "папу" у тому, що він не впливає на хід подій у державі? За Кучму, виходить, рішення приймають "західні партнери" і тепер коли вони "не задоволені" Ющенком, "пішли за старою схемою, підбираючи Україні нового прем'єра". Цікаво, чи буде згадка про цей матеріал у моніторингу ЗМІ, підготованому для Кучми?

Шановні олігархи, будьте уважні, коли ваші ЗМІ б'ють ваших ворогів. Можуть і вас зачепити.

P.S. Можливо ця статейка, нарешті, стане приводом для відповіді Ющенка на подібні напади. Є привід звернутись до суду. Тим більше, що кілька брудних абзаців присвячено дружині прем'єр-міністра. Удари нижче поясу можуть зачепити навіть дуже врівноважену людину.

А може, нарешті, відповість прес-служба прем'єра, або ЗМІ, які декларують проурядові настрої? Або вони знову зроблять вигляд, що вище цього?


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування