Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біл Гейтс не хоче допомагати формувати у школярів "планетарну свідомість"

Четвер, 31 серпня 2000, 19:56
Міністерство освіти і науки України звернулось до фундатора компанії Microsoft Біла Гейтса з проханням надати допомогу у комп'ютеризації українських шкіл, але ніякої відповіді так і не отримало.

Як повідомив міністр освіти Василь Кремінь, прохання про допомогу надіслані Всесвітньому банку, але ефект той же. Але міністерство не вгамовується, і буде продовжувати писати звернення "до всіх, хто готовий надати допомогу", передає Інтерфакс-Україна.

Міністр визначив комп'ютеризацію шкіл одним з пріоритетів реформи системи середньої освіти. Вже в цьому році вперше в бюджеті виділено 6,5 млн. грн. на комп'ютеризацію з підключенням до Інтернету сільських шкіл. Все це необхідне, вважає міністр, щоб спілкування зі світом через Інтернет сформувало у школярів "не хуторянську, а планетарну свідомість".

Кремінь повідомив про ще один пріоритет у реформуванні середньої освіти - перехід з п'яти на дванадцятибальну систему оцінок. Такий перехід, запевнив міністр буде здійснюватися поступово до кінця нинішнього року. "Школи повинні закінчити перше півріччя, виставивши оцінки за дванадцятибальною системою", - сказав міністр.

Рекламуючи переваги цієї пропозиції міністерства, Кремінь повідомив, що вчителям буде легше оцінювати знання учнів. Раніше, нагадав він, вчителя часто вдавалися до "натягування" оцінки. Зараз, якщо учень тягне на 5+, йому поставлять 12, а якщо на 5- - 10.

Крім того, відтепер навчання у школах буде проводитися за семестровою системою замість четвертної. Ще одна новина - 12-річна система навчання у школі, в основному, буде введена у 2001 році. Це необхідно, вважає міністр, щоб розвантажити учнів, 90% яких і так мають відхилення у здоров'ї.

Отже, освіта, мабуть, єдина сфера, де реформи - наявні. Інша справа, наскільки вони своєчасні?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування