Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадянин Х.Болт з вулиці Наукової у Львові як ініціатор конституційної реформи в Україні
Хто підписався за референдум

Понеділок, 11 вересня 2000, 12:48
Конституційну реформу потрібно провести, бо така воля народу. Саме народ ініціював референдум 16 квітня. Саме народ сказав на ньому: президентській Україні - бути!

Приблизно таку аргументацію ми чуємо щодня всіма каналами радіо й телебачення з вуст самого Гаранта й Кращого Друга Українських Олімпійців, з виступів його вірних батирів і нукерів з лав парламентської більшості, й, нарешті, від символів незалежної, непідкупної й інтелігентної української журналістики пп. Долганова й Лапікури.

Справді, вони спираються на цифру в чотири мільйони підписів "за референдум", зафіксовану ЦВК. І, хоча всі розуміють, що не могли анонімні "ініціативні групи" удень і вночі працювати з інтенсивністю в один підпис на одного активіста за 26 секунд, для наших "імплементаторів" це не доказ. Скаже Волков - можна й підпис за 16 секунд. Чи за 6. Здається, в цій дивовижній "країні У" можливе вже все...

А от до самих підписних листів активістів опозиційних партій практично не допускали. Зрозуміло, чому. Надто вже очевидною була "туфта". "Ініціативні групи" навіть не використовували баз даних, зібраних під час попередніх кампаній. Вони просто писали в листи те, що їм заманеться.

Саме це показала перевірка, яку п’ятьом активістам УРП, УНА-УНСО та УП "Єдність" таки вдалося провести у Львові. Висновок її приголомшує. На тих аркушах, які пощастило видобути в секретаря міськради п. В.Білоуса, жоден із 140 підписів не виявився справжнім. До листів вносилися або адреси, яких не існує в природі, або прізвища людей, які за зазначеними адресами не проживають.

Причому фантазія "ініціативних груп" не знала меж. Нижче я змушений зацитувати протокол перевірки, складений львівськими партактивістами й підтверджений заявою лідерів обласних організацій УРП, УП "Єдність", УНП "Собор", КУН, УКРП, ОУН, СДС, ДемПУ, УНА-УНСО, УХДП та ХНС. Зацитувати, замінюючи, зі зрозумілих причин, крапками певні літери в прізвищах (у протоколі їх наведено повністю). Отже,
"в підписному листі №7 виявлено такі записи:
п.6:. Х.й Х.йло Х.йович, Наукова 15/8, пасп.КА307930 (підпис)
п.14: П.здень Х.ййов Міх.йович, Наукова 15/17, пасп.КА319085 (підпис)
п.19: Болт Х.йло (по-батькові нерозбірливо) Наукова15/24, пасп.КА209032 (підпис)"


Відразу зазначу: справжність усіх цих підписів для ЦВК засвідчила демократична львівська міська влада на чолі з українським поетом В.Куйбідою, народженим у родині політзасланців у далекій "Комі УРСР". Тому можна тільки здогадуватися, що понаписували до підписних листів на півдні й на сході, де місцевою владою керують зовсім не такі віддані й перевірені українські патріоти...

У заяві дев’яти львівських обласних організацій політичних партій говориться: "Звертаємося до Генеральної Прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу стосовно ініціативної групи м.Львова, яка дозволила собі 100% фальсифікації даних у підписних листах і нахабно принизила нашу національну, громадянську і людську гідність. Своїми фальсифікованими підписними листами завдала моральної шкоди і принизила не тільки львів’ян, але й усіх українців, Центрвиборчком і Президента України п. Кучму, який повірив, що це дійсно народна ініціатива, і не підозрював, що це ініціатива трьох Х.Х.Х з партії Демократичний союз, які значаться під №№6, 14, 19 в підписному листі №7, папки №1, що знаходиться у заступника міського голови Львова п. Білоуса».

Протокол перевірки було складено ще 16 червня. Проте, про якісь дії Генпрокуратури в обороні «національної, громадянської та людської гідності» українців досі не чути (очевидно, надто багато сил і часу забирає чоловік пані Юлії Тимошенко). Натомість 12 липня 251 депутат дружно проголосував за ініціативу тих самих «трьох Х.Х.Х. з партії Демократичний союз». Серед них - 39 депутатів від обох Рухів та ПРП на чолі з Г.Удовенком, Ю.Костенком, та В.Пинзеником.

Це голосування переконує: Генпрокуратура, очевидно, права. Недоцільно й неможливо захищати те, чого не існує.

А тим часом, за інформацією аналітиків, у Верховній Раді успішно вербують ще півсотні прибічників конституційних ініціатив громадянина Х.Болта з вулиці Наукової у Львові. Цього разу з числа "лівих". Щоб "правим" було не кривдно.
Максим Стріха, доктор фізико-математичних наук,
письменник, член Президії УНП "Собор"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...