Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Місіонери вже у Києві

Понеділок, 11 вересня 2000, 13:08
В понеділок до Києва приїхала чергова місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Джон Беренгаутом, куратором України у Фонді, заступником директора 2 європейського департаменту МВФ. Напередодні візиту в заяві ради директорів МВФ темпи реформ в Україні були визнані незадовільними, передало сьогодні агентство РосБизнесКонсалтинг.

За даними РБК, метою візиту є розробка нової угоди про співробітництво МВФ і України. За традицією, в київському офісі МВФ від коментарів відмовляються. Як повідомляє російський журнал "Эксперт", "Київ поки що не виконав частину вимог МВФ". Україна "не знизила експортне мито на насіння соняшника, не закрила банк-банкрут "Україна", не ліквідувала вільні економічні зони". "Більш того, коли Фонд зажадав закрити для початку хоч б одну ВЕЗ, глава української держави підписав указ про утворення нової вільної економічної зони "Миколаїв"".

Місія буде працювати у Києві до 22 вересня. Але за результатами її роботи МВФівські гроші можуть і не з'явитися на рахунках України. "Справа в тому, що нове керівництво МВФ готове фінансувати країни, що розвиваються, тільки у випадку жорстокої кризи, - пише "Експерт". - Україну в цю категорію можуть не включити, і тоді розраховувати на поновлення програми для України в найближчі місяці нереально". 19-28 вересня в Празі пройде щорічне засідання Ради керуючих МВФ і Світового банку. Підсумком зборів може стати офіційне затвердження нових критеріїв для країн-одержувачів допомоги.

Читайте також:
МВФ не дасть грошей Україні?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування