МВФ - майже кіт Леопольд

Вівторок, 12 вересня 2000, 14:57
МВФ відновить кредитування України, якщо уряду вдасться розробити "концепцію структурних економічних перетворень". Про це заявив Джон Одлінг-Смі, директор 2 європейського департаменту МВФ, що займається пострадянським простором.

"Зараз темпи економічних реформ в Україні трохи сповільнилися", - передало у вівторок слова Джона Одлінг-Смі російське агентство АК&M. Однак, на його думку, уряду за останні місяці вдалося розробити конструктивну програму економічних реформ. "У цьому випадку МВФ може відновити процес кредитування", - підкреслив пан Одлінг-Смі.

Він зазначив також, що фонд не схильний звинувачувати уряд України в нецільовому використанні наданих раніше кредитів. Щодо завищення золотовалютних резервів країни, то це, на думку пана Одлінг-Смі, є загальною проблемою для всіх країн колишнього СРСР. "Це може бути слідством радянської звички не повідомляти керівництву про те, що відбувається", - підкреслив він. Тому, з його слів, у МВФ немає підстав для введення суворих санкцій проти України.

Місія МВФ, що приїхала до Києва в понеділок, вже встигла відвісити комплімент на адресу проекту бюджету України на 2001 рік. Синдром кота Леопольда у Фонду проявився через те, що МВФ "нерівне дише" до нашої країни, вважає РосБизнесКонсалтинг:
"Україні дуже хочеться якнайшвидше відмежуватися від радянського минулого і стати повноцінною мірках європейською державою, а МВФ (і США, які виглядають у нього з-за спини) дуже хочеться акцентувати увагу в пострадянській східній Європі саме на Україні". І тому недовго залишилось чекати черговий крок назустріч одне одному.

Майже все про останні контакти між Україною та МВФ:

Оприлюднено третій етап аудіту Нацбанку

МВФ не дасть Україні гроши?

Три транші МВФ безпідставно отримані Україною, заявляє МВФ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування