Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Не ту країну назвали Гондурасом

Вівторок, 12 вересня 2000, 19:52
На межі бідності нині перебуває близько 70% громадян України. А понад мільйон сімей живе на суму, якої ледь вистачить купити декілька кілограмів ковбаси – менше ніж 10 доларів на місяць.

Такі невтішні цифри наведені в останньому числі журналу "Національна безпека і оборона", який видає Український центр економічних і політичних досліджень. За даними часопису, погодинна оплата праці в Україні у 15 разів менша світового стандарту межі бідності.

Є універсальні стандарти убозтва. Як підрахував Європейський банк реконструкції та розвитку, за межею бідності знаходяться ті, чиї витрати складають менше 4 доларів на добу. А за даними Світового банку, в абсолютних злиднях живуть на 1 долар в день. Такими показниками можуть похвалитися мало які резервації Африки та Південної Америки. Максимальна пенсія в Україні – близько 100 гривень.

Як підрахували добрі люди з МВФ, пострадянським державам треба 40 років, аби досягти середньоєвропейського рівня життя. При цьому економіка має збільшуватися на 4,75% щороку. Якщо зростання буде лише 4%, то знадобиться вже півстоліття. Проте дані цифри для України неактуальні. Як прогнозує міністерство економіки, цього року економіка України покаже +2,8%. Це буде вперше після десятиліття спаду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування