Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна - третя у світі за рівнем корупції

Середа, 13 вересня 2000, 00:00
В 2000 році Україна посідає “почесне” третє місце за рівнем корумпованості серед 90 країн світу. Попереду України лише Югославія та Нігерія.

За даними міжнародної організації Transparency International, ситуація з рівнем корупції в Україні погіршується щороку.

В 1998 році за даними індексу корумпованості Україна була на 16-тому місці з 85 країн світу, в 1999 році – посідала 23 місце серед 99 країн. Слід зазначити, що в 1998 році з країн колишнього СРСР Україну "випереджали" Росія та Латвія, в 1999 році знову Росія, та країни колишнього СРСР, дослідження щодо яких проводилось вперше – Грузія, Казахстан, Киргізстан, Узбекистан і Азербайджан.

В цьому році всі перераховані держави вважаються країнами з більш нижчим, ніж в Україні, рівнем корупції. Гірше за Україну залишається лише Югославія, країна, стомлена війнами, та Нігерія, яка традиційно займає найвищі місця в рейтингах корумпованості.


Найменш корумповані країни - Фінляндія, Данія, Нова Зеландія і Швеція. Росія входить до десятки найкорумпованіших держав світу, займаючи 8 місце з кінця.

У список країн, що досліджуються, не входять держави, які вже не цікавлять інвесторів. Поки, якщо вірити списку, Україна представляє деякий інтерес для іноземних капіталів.

Індекс враховує сприйняття корупції бізнесменами, широкою громадськістю і аналітиками країн і складений на основі 16 досліджень, що провели 8 незалежних організацій.

Дослідження проводилися протягом 3-х років і тому, як пояснює виконавчий директор TI Джеремі Поуп, "не повністю відображають вплив недавніх скандалів, які завдали шкоди сприйняттю доброчесності в країні, і нещодавніх заходів, вжитих урядами з метою проведення антикорупційних реформ в своїх країнах".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування