Президент може не розраховувати на комуністів

Середа, 13 вересня 2000, 16:41
Фракція Компартії готова голосувати за імпічмент і в якості ще однієї помсти президенту має намір підготувати власний законопроект щодо змін Конституції.

Тобто, ініціатори імпічменту можуть розраховувати на 115 "багнетів" КПУ з 226, необхідних під час голосування за внесення цього питання до порядку денного.

"Доцільно поставити питання про імпічмент і створити механізми для того, щоб ми в повному обсязі пройшли процедуру імпічменту", в тому числі створити спеціальну парламентську слідчу комісію, повідомив на прес-конференції лідер Компартії Петро Симоненко. Це було б вигідним комуністам, які неодноразово звинувачували владних чиновників в тому, що вони мають мільйонні валютні рахунки за кордоном.

Що стосується президентського закону про поправки в Конституцію, то тут комуністи будуть проти. Однак якщо більшість підтримає пропозиції КПУ, у більшовиків з'явиться простір для компромісу.

Наприклад, комуністи вимагають в повному обсязі виконати рішення Конституційного суду і змінити редакцію президентського законопроекту відповідно до цього рішення КС, повідомляє Інтерфакс-Україна. Це означає, що фракція Компартії буде наполягати, щоб голова парламенту дістав право підписувати законодавчі акції, якими ратифікуються міжнародні угоди, а також закон про бюджет. Можливо, більшовики з цим погодяться.


 А комуністи проти!!
 
Але це ще не все. КПУ пропонує, щоб Верховна Рада затверджувала "частину складу Кабінету міністрів", насамперед, керівників "основних та силових міністерств". Симоненко вважає, що таким чином Верховна Рада зможе в повністю нести відповідальність за діяльність уряду. Ось в цьому питанні президент навряд чи піде на договір з комуністами. Хоч до виборів у Кучми часом виривалося - ось віддам комуністам право формувати уряд, доведуть вони країну, нехай за все самі і відповідають!

Є і інші претензії в комуністів. Зокрема, рішення про притягнення до кримінальної відповідальності депутатів за позовом Генеральної прокуратури має давати виключно Верховний суд.

А ось вибори 300 депутатів нового парламенту, наполягають комуністи, повинні пройти за пропорційній системою. У цьому вони з президентом розходяться категорично.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування