Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко плутає бажане та дійсне?

Середа, 13 вересня 2000, 20:01
Співвітчизники, не розслабляйтеся напередодні зими, а йдіть запасатися паралоном! Керівник прес-служби російської компанії "Ітера-Холдинг" в інтерв'ю УП спростував інформацію про те, що Україна підписала договори з "Газпромом" і "Ітерой" про постачання газу в четвертому кварталі. І тим самим поставив в незручне становище Юлію Тимошенко, яка кілька днів тому через ЗМІ повідомила громадськість зовсім про інше. Наступною жертвою можуть стати батареї в наших домівках.


 
 
У понеділок радісну звістку про закупівлю газу передала Телевізійна служба новин каналу "1+1". Як заявила тоді енергетичний віце-прем'єр, "до кінця року укладені угоди з "Газпромом" і "Ітерой" майже в тих обсягах, які необхідні Україні". Була навіть оголошена ціна, по якій росіяни будуть постачати паливо - $45 за тисячу кубометрів на кордоні з Україною у "Ітери". При цьому, "Газпром" ніби то погодився розплатитися газом по $50 за транзит в Європу.

І ось у середу прес-служба компанії «Ітера Холдинг» повідомила, що "останнім часом Міжнародна група компаній «Ітера» не вела переговори з урядом України про закупівлю додаткових обсягів природного газу і, відповідно, не підписувала ніяких нових контрактів на продаж додаткових обсягів природного газу Україні на четвертий квартал 2000 року". Компанія пояснює це тим, що останнім часом українські енергогенеруючі компанії зменшили перекази грошей в рахунок оплати газу.

Водночас голова НАК "Нафтогаз України" Вадим Копилов відлетів до Ашгабаду для проведення переговорів про поновлення постачання газу в Україну. За умови їх успішного завершення Україна розраховує отримати вже в четвертому кварталі з Туркменістану до 10 млрд. кубометрів. У цьому випадку ми будемо повністю забезпечені газом до кінця року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування